|
Recept na Slaný koláč quiche loraine se zakysanou smetanou
Recept na Slaný koláč quiche loraine se zakysanou smetanou je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Slaný koláč quiche loraine se zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 250 g hladké mouky 50 g změklého másla nebo olej 1 vejce půl lžičky soli 200-250 ml studené vody-podle savosti mouky Těsto vypracujeme, zabalíme do folie a necháme cca 30 min. v lednici odpočinout. Náplň: 150 g anglické slaniny (uzené maso nebo šunka) 250 g pórku-kolečka 1/2 červené a 1/2 žluté papriky- pro barevnost 3-4 vejce 80 g strouhaného sýra petrželka nebo pažitka 200 ml zakysané smetany pepř, muškátový oříšek 1 lžíce oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slaný koláč quiche loraine se zakysanou smetanou
Recept na Slaný koláč quiche loraine se zakysanou smetanou: Do vyšší pánve dáme olej, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pórek, papriky a orestujeme. V misce rozšleháme zakysanou smetanu s vejci, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, pažitku, koření, promícháme a vlijeme do pánve. Vše opět promícháme. Těsto rozválíme, dáme do formy na pečící papír a propícháme vidličkou. Směs nalijeme na těsto a uhladíme. Troubu předehřejme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a pečeme cca 35-40 minut.
Poznámka k receptu na Slaný koláč quiche loraine se zakysanou smetanou: Já vím, je tu už hodně druhů slaných koláčů a proto je tento recept spíše další variantou ingrediencí. Vyzkoušela jsem různé náplně, ale tato je naše oblíbená;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slaný koláč quiche loraine se zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: radiator (Míla)
- Datum vložení: 29.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Těsto: 250 g hladké mouky 50 g změklého másla nebo olej 1 vejce půl lžičky soli 200-250 ml studené vody-podle savosti mouky Těsto vypracujeme, zabalíme do folie a necháme cca 30 min. v lednici odpočinout. Náplň: 150 g anglické slaniny (uzené maso nebo šunka) 250 g pórku-kolečka 1/2 červené a 1/2 žluté papriky- pro barevnost 3-4 vejce 80 g strouhaného sýra petrželka nebo pažitka 200 ml zakysané smetany pepř, muškátový oříšek 1 lžíce oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slaný koláč quiche loraine se zakysanou smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slaný koláč quiche loraine se zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slaný koláč quiche loraine se zakysanou smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|