Recept na Slaninové dukáty
Recept na Slaninové dukáty je zařazen v kategorii minutky.
K přípravě Slaninové dukáty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 menších steaků z vepřové panenky (100g/ks) mořská sůl, čerstvě mletý pepř čtyř barev olivový olej, provázek 6 plátků uzené slaniny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slaninové dukáty
Recept na Slaninové dukáty: Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na šest stejných steaků. Každý steak po obvodu omotáme plátkem slaniny a převážeme provázkem pro udržení hezkého tvaru. Steaky potřeme ze spodní a vrchní části olivovým olejem a okořeníme z obou stran směsí čerstvě namletých pepřů a osolíme. Na nepřilnavou pánev vložíme všech šest steaků a opékáme z každé strany cca 4 minuty. Jakmile je maso opečeno z obou stran, uložíme ho do připraveného alobalu a necháme cca 8 minut rozležet. Příloha vařené brambory lehce šťouchané s nasekanou mladou cibulkou a máslem.
Poznámka k receptu na Slaninové dukáty: Fofr oběd :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slaninové dukáty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 11.02.2014
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Minutky
- Suroviny: 6 menších steaků z vepřové panenky (100g/ks) mořská sůl, čerstvě mletý pepř čtyř barev olivový olej, provázek 6 plátků uzené slaniny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slaninové dukáty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slaninové dukáty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slaninové dukáty
|
|