|
Recept na Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem
Recept na Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400g čočky nepředvařené 2 bobkové listy 2 kuličky nového koření 5 kuliček pepře 2 lžíce soli cibulová jíška: 1/2 cibule olej 1 lžíce hl.mouky na dochucení: 1 lžíce cukru krystal 2 lžíce octa sůl 1 kyselá okurka a nálev z okurek osmažená cibulka na ozdobu: 1 cibule 1 lžíce hl.mouky olej příloha: vejce krájené uzené maso (šunka, moravské, debrecinka...).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem
Recept na Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem: Čočku propereme, dáme do kastrolu, přidáme studenou vodu tak, aby byla čočka cca 2cm ponořená, vložíme koření v čajovém sítku a osolíme. Vodu přivedeme k varu, což má za následek vytvoření "špinavé" pěny (ačkoli jsme čočku propláchli, nečistoty na ní zůstávají). Jakmile se začne vařit a vytvoří pěnu, čočku slijeme přes síto, propláchneme a postup zopakujeme - opět studená voda, sůl, sítko s kořením (není potřeba měnit za nové) a dát vařit. V mezičase si uděláme v hrnci se širším dnem cibulovou jíšku (na troše oleje zpěnit nakrájenou cibuli, zaprášit moukou, lehce podlít, provařit do husté jíšky. Jíšky by mělo být jen trochu, čočka nemá v jíšce nakonec plavat, slouží jen jako pojidlo a čočka si nakonec zachovává téměř sypkou konzistenci. Zároveň nakrájíme další cibuli na proužky, ty zlehka poprášíme hl.moukou a vhodíme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje. Osmažíme dokřupava a odložíme vychladnout na talířek se savým papírem. V okamžiku, kdy voda s čočkou začne podruhé vařit, je čočka měkká - ne rozvařená, ale příjemně na skus. Čočku přes síto slijeme, vsypeme do cibulové jíšky, promícháme, vmícháme okurku nakrájenou na drobné kostičky a ochutíme octem, cukrem, solí, trochou okurkového láku. Uvedené množství je orientační, záleží na vaší chuti. Na rozpálené pánvi si opečeme plátku masa a volské oko, čočku na palíři posypeme osmaženou cibulkou.
Poznámka k receptu na Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem: Tento rychlý způsob přípravy čočky jsem objevila náhodou, když jsem zapomněla čočku namočit předem. Dala jsem tedy tehdy čočku vařit s tím, že se načekám, ale pěna na čočce byla tak ošklivá, že jsem se v půlce rozhodla slít a propláchnout a pak pokračovat - a k mému údivu byla čočka hotová v momentě dosažení bodu varu. Od té doby nenamáčím a čočku máme na stole během 30-35 min. od okamžiku přípravy :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 28.02.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 400g čočky nepředvařené 2 bobkové listy 2 kuličky nového koření 5 kuliček pepře 2 lžíce soli cibulová jíška: 1/2 cibule olej 1 lžíce hl.mouky na dochucení: 1 lžíce cukru krystal 2 lžíce octa sůl 1 kyselá okurka a nálev z okurek osmažená cibulka na ozdobu: 1 cibule 1 lžíce hl.mouky olej příloha: vejce krájené uzené maso (šunka, moravské, debrecinka...)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|