RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi", recepty Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi", Segedín, jednoho, hrnce, alias, "eintopfsegedi"


Recept na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"

Recept na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi" je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Libový bůček i s kůží 1000g cibule 2ks kysané zelí 1000g špek 50g sádlo 1-2PL bujon zeleninový 1 kostka plnotučné mléko (od farmáře) 500ml mouka hladká 2PL paprika sladká 2-3 PL (z toho 1/3 pálivé) bobeklist 2ks nové koření 6 kuliček pepř 1 malá čl škrobová moučka 2-3PL česnek 3 stroužky.

Segedín z jednoho hrnce alias
Zvětšit obrázek

Recept na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"

Recept na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi":
Čtvrtkolečka cibule (s rozdrcenými stroužky česneku) dáme smažit se sádlem a špekem do (titan.) kastrolu. Maso nakrájíme na kostky, v misce prohněteme se škrob. moučkou a když začne cibulka zlátnout přidáme jej do kastrolu. Smažíme a promícháváme asi 10 min. Maso nepouští šťávu a tak až začne také zlátnout, tak jej rozhrneme a vsypeme do tuku mletou papriku, 5 vteřin (sec.)!!! opečeme a ihned zalijeme připravenou vřící vodou. Promícháme, přidáme překrájené zelí, bujon, ostatní koření a dolijeme vodou téměř do roviny. Nesolíme - zelí bývá různě solené a tak dochucení necháme až nakonec. Přiklopíme poklicí a dáme péci do předehřáté trouby (160-170°C) na 1 hodinu. Za tu dobu stačí asi 3x promíchat. Poté přendáme kastrol na hořák/plotýnku zalijeme mlékem s moukou a vaříme s občasným promícháním a ochutnáváním 15-20min. Popřípadě můžeme trochu zředit vřící vodou. Řekl bych, že nejlepší příloha jsou domácí, české, kynuté, houskové knedlíky.

Poznámka k receptu na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi":
Maso obalené ve škrobové moučce nepouští šťávu a tak zůstane po úpravě křehké a šťavnaté. Inspiroval mě kdysi recept na "čínu" a teď to používám i u všech gulášů. Hlavně na to musí být nepřilnavá úprava hrnců, jinak se moučka připeče. Vím, že je tu segedínů přehršel ale takhle je to zas trochu jinak.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Tom Beyk
  • Datum vložení: 03.01.2014
  • Počet porcí: 8 - 9
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: Libový bůček i s kůží 1000g cibule 2ks kysané zelí 1000g špek 50g sádlo 1-2PL bujon zeleninový 1 kostka plnotučné mléko (od farmáře) 500ml mouka hladká 2PL paprika sladká 2-3 PL (z toho 1/3 pálivé) bobeklist 2ks nové koření 6 kuliček pepř 1 malá čl škrobová moučka 2-3PL česnek 3 stroužky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist