|
Recept na Segedín hoďtotam
Recept na Segedín hoďtotam je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Segedín hoďtotam budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 cibule 2 lžíce sádla 20 dkg slaniny či špeku 500 g vepřového plecka mletá paprika 2 bobkové listy 4 kuličky nového koření 300 g bílého kysaného zelí sůl pepř 1 kostka Masoxu 1 litr horké vody hladká mouka a voda na zahuštění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Segedín hoďtotam
Recept na Segedín hoďtotam: Na rozpáleném oleji nejdřív osmažíme slaninu (či špek, dle chuti), dokud nepustí co nejvíce tuku, poté přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibulka začne hnědnout, přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené plecko, necháme zatáhnout, posypeme mletou paprikou, lehce osmahneme a zalijeme horkou vodou. Přidáme zelí, nové koření, bobkový list a necháme asi 45-60 minut vařit, jen občas promíchneme. Poté vyjmeme nové koření a bobkový list, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a necháme ještě probublat. Podáváme s knedlíkem.
Poznámka k receptu na Segedín hoďtotam: Několik poznámek: a) receptů na segedín je tu hodně a jsou téměř všechny stejné, ale zároveň se v něčem vždy drobně liší. Tohle je náš způsob- jak jsem napsala hoďtotam- protože dávám zelí už na začátku (máme ho radši hodně měkké) a pak se o to tu hodinku prakticky nestarám. b) nemusím asi říkat, ale přece jenom- když přisypeme papriku, jen lehce osmahneme, jinak paprika zhořkne c) zelí BEZ NÁLEVU d) někdo přidává smetanu. proti gustu žádný dišputát, ale podle mě tam prostě nemá co dělat- do normálního guláše se taky nedává e) je lepší, když guláš zůstane tekutější, netřeba zahušťovat až do mrtva- vypadá to potom, jako by to už někdo jednou jedl :-) Jinak dobrou chuť, vyzkoušejte, přidejte fotečku a napište, jak se povedlo :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Segedín hoďtotam, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: anubis (Kateřina Dobiášová)
- Datum vložení: 03.01.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 cibule 2 lžíce sádla 20 dkg slaniny či špeku 500 g vepřového plecka mletá paprika 2 bobkové listy 4 kuličky nového koření 300 g bílého kysaného zelí sůl pepř 1 kostka Masoxu 1 litr horké vody hladká mouka a voda na zahuštění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na segedín hoďtotam,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Segedín hoďtotam - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Segedín hoďtotam
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|