RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta, recepty "Rukávník" z kynutého bramborového těsta, "Rukávník", , kynutého, bramborového, těsta


Recept na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta

Recept na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě "Rukávník" z kynutého bramborového těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
5 brambor uvařených ve slupce 300g polohrubé mouky 200g celozrnné pšeničné mouky 1ČL soli 100ml rozpuštěného sádla 1 vejce 200ml mléka 42g droždí (jedna kostka) trochu cukru hrst semínek - sezmové, slunečnicové, lněné... vejce na potření náplň: 100g swarzwaldské šunky nebo uzené slaniny 100g goudy ( plátky nebo nastrouhanou ) pórek sůl, pepř.


Zvětšit obrázek

Recept na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta

Recept na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta:
Z mléka, cukru a droždí umícháme v hrnku kvásek, přikryjeme a necháme na teplém místě vzejít. Studené brambory oloupeme a najemno nastrouháme do větší mísy. Přidáme mouku, větší část semínek, vejce, sůl, vlahé sádlo a nakonec kvásek. Vypracujeme těsto, které by mělo být spíše tužší, bramborové těsto totiž stáním trochu zřídne ( množství mouky tedy případně podle potřeby navýšíme ). Těsto necháme ho asi 1 hodinu vykynout. Poté ho přemístíme na moukou vysypanou pracovní plochu a rozválíme na plát cca 1cm silný. Poklademe plátky šunky nebo slaniny, sýrem, kolečky pórku, mírně osolíme a opepříme, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a plát opatrně zavineme. Povrch opět potřeme vejcem, posypeme zbylými semínky a upečeme dozlatova podle zkušenosti s vlastní troubou. Já jsem pekla na horkovzduch na 180°C asi 45minut. Upečený "rukávník" krájíme na porce a podáváme jako předkrm nebo samostatné jídlo. Pokud chceme podávát studený ( i tak je moc dobrý ), necháme ho raději vychladnout vcelku a až potom nakrájíme.

Poznámka k receptu na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta:
Pěkný závin+

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Rukávník" z kynutého bramborového těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Danca
  • Datum vložení: 11.12.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 5 brambor uvařených ve slupce 300g polohrubé mouky 200g celozrnné pšeničné mouky 1ČL soli 100ml rozpuštěného sádla 1 vejce 200ml mléka 42g droždí (jedna kostka) trochu cukru hrst semínek - sezmové, slunečnicové, lněné... vejce na potření náplň: 100g swarzwaldské šunky nebo uzené slaniny 100g goudy ( plátky nebo nastrouhanou ) pórek sůl, pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "rukávník" z kynutého bramborového těsta, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Rukávník" z kynutého bramborového těsta

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist