|
Recept na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta
Recept na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě "Rukávník" z kynutého bramborového těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 brambor uvařených ve slupce 300g polohrubé mouky 200g celozrnné pšeničné mouky 1ČL soli 100ml rozpuštěného sádla 1 vejce 200ml mléka 42g droždí (jedna kostka) trochu cukru hrst semínek - sezmové, slunečnicové, lněné... vejce na potření náplň: 100g swarzwaldské šunky nebo uzené slaniny 100g goudy ( plátky nebo nastrouhanou ) pórek sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta
Recept na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta: Z mléka, cukru a droždí umícháme v hrnku kvásek, přikryjeme a necháme na teplém místě vzejít. Studené brambory oloupeme a najemno nastrouháme do větší mísy. Přidáme mouku, větší část semínek, vejce, sůl, vlahé sádlo a nakonec kvásek. Vypracujeme těsto, které by mělo být spíše tužší, bramborové těsto totiž stáním trochu zřídne ( množství mouky tedy případně podle potřeby navýšíme ). Těsto necháme ho asi 1 hodinu vykynout. Poté ho přemístíme na moukou vysypanou pracovní plochu a rozválíme na plát cca 1cm silný. Poklademe plátky šunky nebo slaniny, sýrem, kolečky pórku, mírně osolíme a opepříme, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a plát opatrně zavineme. Povrch opět potřeme vejcem, posypeme zbylými semínky a upečeme dozlatova podle zkušenosti s vlastní troubou. Já jsem pekla na horkovzduch na 180°C asi 45minut. Upečený "rukávník" krájíme na porce a podáváme jako předkrm nebo samostatné jídlo. Pokud chceme podávát studený ( i tak je moc dobrý ), necháme ho raději vychladnout vcelku a až potom nakrájíme.
Poznámka k receptu na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta: Pěkný závin+
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Rukávník" z kynutého bramborového těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danca
- Datum vložení: 11.12.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 5 brambor uvařených ve slupce 300g polohrubé mouky 200g celozrnné pšeničné mouky 1ČL soli 100ml rozpuštěného sádla 1 vejce 200ml mléka 42g droždí (jedna kostka) trochu cukru hrst semínek - sezmové, slunečnicové, lněné... vejce na potření náplň: 100g swarzwaldské šunky nebo uzené slaniny 100g goudy ( plátky nebo nastrouhanou ) pórek sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "rukávník" z kynutého bramborového těsta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Rukávník" z kynutého bramborového těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Rukávník" z kynutého bramborového těsta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|