|
Recept na Roláda pro gurmány
Recept na Roláda pro gurmány je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Roláda pro gurmány budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Plát jakéhokoliv masa( já dělala z krůtího), 2 cibule, 2 lžíce višňové marmelády, nějaký suchý krájený salám výrazné chuti (já měla italský), 50 g anglické slaniny, hrst naklíčených mungo fazolek, 5 žampionů, 1 červená paprika, 50 g plátků tvrdého sýra, 3-4 lžíce zakysané smetany, olivový olej, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Roláda pro gurmány
Recept na Roláda pro gurmány: Plát masa naklepeme, osolíme a potřeme višňovou marmeládou a na ní vrstvíme anglickou slaninu, salám, mungo, žampiony na plátky, sýr a navrch dáme půlku papriky. Pěkně zabalíme do rolády, kterou ovážeme, aby všechno drželo pohromadě. Obě cibule nakrájíme na proužky a dáme jí orestovat na olej, potom přidáme roládu a opečeme jí ze všech stran přikrytou a pak podlijeme vodou, přidáme druhou půlkou papriky nakrájené nadrobno a dusíme do měkka a dolíváme vodou, abychom měli dost šťávy(ne omáčky!). Nakonec dáme zakysanou smetanu, promícháváme a trošku zahustíme instantní jíškou, nebo solamylem a převaříme.
Poznámka k receptu na Roláda pro gurmány: Při úklidu spíže jsem natrefila na mungo a už se rodil nápad. Měla jsem docela nervy, jaké to ve výsledku bude, použila jsem poprvé. Mungo má chuť oříšků a je to vlastně cizí druh vyklíčených malinkatých fazolí. Vážně to bylo vyjímečně dobrý, že jsem dala takový název a dělím se s touto dobrotou s vámi!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roláda pro gurmány, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 16.01.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Plát jakéhokoliv masa( já dělala z krůtího), 2 cibule, 2 lžíce višňové marmelády, nějaký suchý krájený salám výrazné chuti (já měla italský), 50 g anglické slaniny, hrst naklíčených mungo fazolek, 5 žampionů, 1 červená paprika, 50 g plátků tvrdého sýra, 3-4 lžíce zakysané smetany, olivový olej, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roláda pro gurmány,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roláda pro gurmány - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roláda pro gurmány
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|