RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ricotta cake s malinovou glazurou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ricotta cake s malinovou glazurou, recepty Ricotta cake s malinovou glazurou, Ricotta, cake, malinovou, glazurou


Recept na Ricotta cake s malinovou glazurou

Recept na Ricotta cake s malinovou glazurou je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené. K přípravě Ricotta cake s malinovou glazurou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus: 200g sušenek Spekulatius 60-70g másla Náplň: 250g ricotty 250g tvarohu (tučnost dle libosti) 100-200g zakysané smetany (tučnost opět dle libosti) 2 vanilkové cukry cca 200g mražených malin hrst mraženého rybízu 3 lžičky malinové marmelády 4 rovné lžíce želatiny v prášku (používám Dr.Oetker).

Ricotta cake s malinovou glazurou
Zvětšit obrázek

Recept na Ricotta cake s malinovou glazurou

Recept na Ricotta cake s malinovou glazurou:
Na korpus: Rozdrcené sušenky smíchat s rozpuštěným máslem, upěchovat (dnem skleničky) na dno (dno vyložené pečícím papírem) dortové formy. Na 180°C předpéct 8 minut. Na náplň: 1. Ruční metličkou umíchat ricottu, tvaroh, smetanu, 1 vanilkový cukr (+ další moučkový dle chuti). 2. Lehce povolené ovoce smíchat s marmeládou, vanilkovým cukrem (a eventuálně trochou horké vody), tyčákem rozmixovat. Směs propasírovat přes síto (odstraní se semínka). 3. Ve dvou malých kastrůlcích nechat nabobtnat vždy po 2 lžících želatiny, nad mírným plamenem je rozpustit, jednu vmíchat do tvarohové hmoty, druhou do ovocné (zkrátka příprava dle návodu na obalu). 4. Na vychladlý korpus nanést "bílou" hmotu, na ni pak "červenou" a koncem vařečky obě hmoty opatrně promíchat. Povrch uhladit. V lednici nechat ztuhnout ideálně 24 hodin.

Poznámka k receptu na Ricotta cake s malinovou glazurou:
Včera jsem dělala tenhle pamlsek na akci, kde se po něm jen zaprášilo, takže fotka řezu byla naprosto nestihnutelná, snad příště a nebo někdo z vás...? Kolegové oceňovali, že je dezert osvěžující a ne moc sladký. Ve srovnání s podobnými dorty lze do jisté míry snížit tučnost, ovšem při zachování požitku chuťového i vizuálního. Ovocná část se s tvarohovou jen lehce promísí a na povrchu vytvoří krásnou, lehce zrcadlovou glazuru.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ricotta cake s malinovou glazurou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: dortová forma
  • Datum vložení: 27.12.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
  • Suroviny: Korpus: 200g sušenek Spekulatius 60-70g másla Náplň: 250g ricotty 250g tvarohu (tučnost dle libosti) 100-200g zakysané smetany (tučnost opět dle libosti) 2 vanilkové cukry cca 200g mražených malin hrst mraženého rybízu 3 lžičky malinové marmelády 4 rovné lžíce želatiny v prášku (používám Dr.Oetker)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ricotta cake s malinovou glazurou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ricotta cake s malinovou glazurou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ricotta cake s malinovou glazurou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist