|
Recept na Ražničí s marinádovou šťávou
Recept na Ražničí s marinádovou šťávou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Ražničí s marinádovou šťávou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g vepřového libového masa-měla jsem kýtu 100 g anglické slaniny 100 g salámu Vysočina-může být i jiný 1 barevná paprika-já měla červenou 3 cibule 8-10 minirajčátek 8-10 kuliček vína-měla jsem modré 3 stroužky česneku kousek másla hladkolistá petrželkou olej sůl omáčka na marinování: olej Worcesteru 1 lžíci rajčatového protlaku pár kapek citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ražničí s marinádovou šťávou
Recept na Ražničí s marinádovou šťávou: Do mísy si uděláme marinádu z oleje, worcesteru, rajčaového prolaku a cironové šťávy, maso si nakrájíme na kousky, aby šly napichovat, prosolíme je a naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny, nejlépe přes noc. 2 cibule nakrájíme na kolečka, papriku a anglickou slaninu na čtverečky, salám na půlkolečka a rajčátka na půlky a střídavě napichujeme na špejli, nebo kovovou jehlu, na oba konce navlečeme víno a hezky nám to bude držet. Zbylou marinádu si necháme na později. Nejlépe na grilovací pánev si dáme malé množství oleje, necháme ho rozehřát a vložíme ražničí k opékání, nejprve zprudka po všech stranách, pak přikryjeme a opět ze všech stran dusíme na malém plameni, aby bylo ražničí pěkně měkké. Třetí cibuli si nakrájíme na měsíčky, které přidáme okolo ražničí a necháme osmažit ke konci dušení masa a již nepřikrýváme. Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a do výpeku, když je cibule mírně osmažená vlijeme marinádu, která nám zbyla, můžeme naředit malým množstvím vody a necháme vařit-redukovat, podle toho, kolik šťávy chceme, nakonec dochutíme, přidáme plátek másla na zjemnění a nasekanou petrželku na vůni a ozdobu, ražničí vrátíme do šťávy na prohřátí a můžeme servírovat.
Poznámka k receptu na Ražničí s marinádovou šťávou: Šťáva je moc dobrá, maso měkoučké a podávala jsem s pečenými bramborami v troubě na kmínu, česneku a osolené. Každý si může dát na špejli ingredience jaké má rád, nebo zrovna doma.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ražničí s marinádovou šťávou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 20.01.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500 g vepřového libového masa-měla jsem kýtu 100 g anglické slaniny 100 g salámu Vysočina-může být i jiný 1 barevná paprika-já měla červenou 3 cibule 8-10 minirajčátek 8-10 kuliček vína-měla jsem modré 3 stroužky česneku kousek másla hladkolistá petrželkou olej sůl omáčka na marinování: olej Worcesteru 1 lžíci rajčatového protlaku pár kapek citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ražničí s marinádovou šťávou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ražničí s marinádovou šťávou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ražničí s marinádovou šťávou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|