|
Recept na Pytlácký točenec
Recept na Pytlácký točenec je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pytlácký točenec budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky vepřové kýty, mletá paprika, 2 velké žampiony, 100 gr uzeného špeku, 2 cibule, několik hranolků uzeniny/klobáska, vysočina,.../, 50 gr másla, 4 dcl vývaru, 2 pol. lž hladké mouky na zahuštění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pytlácký točenec
Recept na Pytlácký točenec: Plátky masa naklepeme, osolíme a opaprikujeme, pak na ně poklademe nakrájené žampiony, cibuli nakrájenou na půlměsíčky, část na nudličky nakrájeného špeku a několik haranolků uzeniny. Maso stočíme a upevníme buď párákem nebo omotáme provázkem. V pekáčku rozpustíme máslo, orestujeme špek a cibuli, pak vložíme točence a necháme je na tuku zatáhnout, trochu podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Pečeme při 200 st doměkka. Měkké točence vyjmeme, pekáček dáme na sporák a vydusíme vodu. Zbylý tuk zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, rozmícháme dohladka a provaříme, podle chuti dosolíme. Na talíři točence podlijeme šťávou. Jako příloha se hodí brambory nebo rýže.
Poznámka k receptu na Pytlácký točenec: Recept pochází z knížky: Kuchařka - nejlepší recepty, jen jsem si malinko pozměnila poměr surovin a přidala uzeninu - několik proužků vysočiny, jinak postup byl zachován.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pytlácký točenec, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ivulinka (Ivana)
- Datum vložení: 28.07.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 plátky vepřové kýty, mletá paprika, 2 velké žampiony, 100 gr uzeného špeku, 2 cibule, několik hranolků uzeniny/klobáska, vysočina,.../, 50 gr másla, 4 dcl vývaru, 2 pol. lž hladké mouky na zahuštění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pytlácký točenec,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pytlácký točenec - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pytlácký točenec
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|