|
Recept na Pytlácká topinka
Recept na Pytlácká topinka je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Pytlácká topinka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Krajíce chleba - podle počtu strávníků vejce (podle počtu chlebů) sterilované zelí - bílé a červené mleté maso (dle libosti) - já používám hovězí a vepřové cca 50/50 trocha vepřových jater tavený sýr - dle chuti trocha červeného dezertního vína strouhaný sýr eidam nebo niva - opět dle chuti kečup koření (lze upravit dle vlastní chuti) - tymián nebo provensálské koření, mletá paprika, chilli koření, pár kapek worchestru česnek olej sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pytlácká topinka
Recept na Pytlácká topinka: Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka a pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si pustí šťávu). Přidáme na jemno posekaná játra a můžeme přidat i umletou pikantní klobásu, podlijeme trochou dezertního vína a dusíme do měkka. Přidáním rajčat nebo papriky vůbec nic nepokazíme. Na trošce oleje osmahneme do zlatova (jen tak lehce, briketu z toho nepotřebujeme) z jedné strany plátek chleba, potřeme ho taveným sýrem a opečeme z druhé strany. Na topinku (na stranu se sýrem) dáme vrstvu (asi 1,5-2 cm) masové směsi, na směs dáme volské oko. Pokud nemáte šilhající slepice, které snáší šišaté vejce, je dobré ho udělat na nakloněné pánvi, aby mělo oválný tvar. Chce to nechat žloutek vevnitř polotekutý. Prostě tak akorát. Salmonelu vem čert. Pak dáme navrch na topinku na jednu půlku bílé a na druhou červené sterilované zelí - nevařit! Pak už jen posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.
Poznámka k receptu na Pytlácká topinka: Poznámka: je to trochu pracné, ale výsledek stojí za to. Musíte hodně otvírat pusu, aby se tam všechno vešlo .. šťáva teče po prstech .. no ale paráda .... Zkuste to a uvidíte. Úspěch bude zaručený. Hodí se to hlavně někde na zahradě nebo na terase. Tedy pokud vám vadí pokecaný obrus a pod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pytlácká topinka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Podle počtu strávníků
- Datum vložení: 30.08.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: Krajíce chleba - podle počtu strávníků vejce (podle počtu chlebů) sterilované zelí - bílé a červené mleté maso (dle libosti) - já používám hovězí a vepřové cca 50/50 trocha vepřových jater tavený sýr - dle chuti trocha červeného dezertního vína strouhaný sýr eidam nebo niva - opět dle chuti kečup koření (lze upravit dle vlastní chuti) - tymián nebo provensálské koření, mletá paprika, chilli koření, pár kapek worchestru česnek olej sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pytlácká topinka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pytlácká topinka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pytlácká topinka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|