|
Recept na Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku
Recept na Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 středně velcí pstruzi 100 g uzeného špeku 3 velké žampiony 1 cibule 2 barevné papriky 3 PL sladkého kečupu 1/2KL drceného kmín 1/2KL mletého pepře 3 menší brambory 8 cherry rajčátek koření na ryby.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku
Recept na Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku: Zapneme si troubu na vyhřátí. Pstruhy si opláchneme, osušíme a popsypeme kořením na ryby ze všech stran i uvnitř. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, žampionům zakrojíme nožku, sloupneme kloboučky a nakrájíme na silnější plátky. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na podlouhlé nudličky. Oloupané brambory nakrájíme na velké kostky. Špek nakrájíme na drobnější kostičky, vložíme na rozehřátou suchou pánev a necháme osmahnout dozlatova. Vybereme z pánve a uchováme bokem. Tuk z vyškvařené slaniny slijeme, necháme jen nepatrnou část na kterou dáme zarestovat nakrájené žampiony, které okořeníme drceným kmínem a pepřem, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 5minut podusit. Poté přidáme kečup, cibuli a papriky a odkryté restujeme dalších 5minut. Přidáme brambory, vyškvařenou slaninu(trošku si dáme bokem na posypání hotového pokrmu), promícháme a vložíme do zapékací mísy. Pánvičku vypláchneme 1/2 dl vody, vlijeme do připravené zeleninové směsi, narovnáme pstruhy, obložíme cherry rajčátky, přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby. Až začne obsah v míse bublat, necháme na plný výkon péct 15 minut. Pak víko odstraníme a stále na plný výkon trouby dopečeme 10 minut. Hotové pstruhy dáme na talíř, obložíme zeleninovou směsí a posypeme vyškvařenou slaninkou.
Poznámka k receptu na Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku: Takto připravená ryba (můžeme použít jakoukoliv) je šťavnatá a velice chutná. Původně jsem chtěla připravit “Pstruha po cikánsku“ podle kuchařské knížky Skvosty české kuchyně, ale při pohledu do ledničky jsem si recept upravila podle sebe a jsem ráda, protože jsem od manžela sklidila velice hezkou pochvalu. Jen nás v závěru při hodování trošku rušily rybí kůstky. Štikozubec by se asi hodil více:-) Hlavy a konečky ocásků jsem musela před přípravou odstranit, aby mi vše vešlo do zapékací mísy.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 01.01.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 2 středně velcí pstruzi 100 g uzeného špeku 3 velké žampiony 1 cibule 2 barevné papriky 3 PL sladkého kečupu 1/2KL drceného kmín 1/2KL mletého pepře 3 menší brambory 8 cherry rajčátek koření na ryby
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pstruh na zelenině z jednoho pekáčku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|