|
Recept na Prsíčka s pikantní šťavnatou rýží
Recept na Prsíčka s pikantní šťavnatou rýží je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Prsíčka s pikantní šťavnatou rýží budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí nebo krůtí prsíčka (bez kůže) olej, sůl, pepř 1 cibule 2 - 3 stroužky česneku 100 g naložených propláchnutých hub nebo čerstvé houby (i žampiony můžeme, výborné jsou václavky) červená paprika - lusk zelená petrželka bambusové výhonky z konzervy sojové klíčky troška kari 200 g rýže sojová omáčka na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Prsíčka s pikantní šťavnatou rýží
Recept na Prsíčka s pikantní šťavnatou rýží: Na oleji opečeme osolená a opepřená na menší plátečky nakrájená prsíčka. Odložíme. Ve výpeku osmahneme cibuli na céčka, česnek na plátky, papriku na drobné kostičky, přidáme bambusové výhonky, sojové klíčky, houby, osolíme, opepříme, dáme trošku kari, zelenou petrželku, promícháme, přidáme rýži, kterou jsme nejprve uvařili, ale ne úplně do měkka, zakapneme sojovkou dle chuti. Důkladně promícháme, podlijeme trochu vývarem nebo vodou, nahoru položíme opečené maso a přikryté zlehounka dusíme, dokud rýže veškerou šťávu nevsákne. Ochutnáme a pokud by rýže ještě nebyla měkká, ještě malinko podlejeme a dodusíme.
Poznámka k receptu na Prsíčka s pikantní šťavnatou rýží: Recept mám ze staršího časopisu, jen jsem si jej upravila. Někdy dělávám bez papriky, ale nastrouhám nahrubo mrkev. Maso někdy dělám na nudličky a přidám k rýži až na talíř. Co se týká bambusových výhonků a sojových klíčků, dávám tak po půlce plechovky, jak má kdo rád. Houby z mrazáku, už povařené. Rýži parboiled, zůstane vždy sypká a nerozvaří se, tady vařím pytlíkovanou - 2 pytlíky. Rýže je šťavnatá, takže se hodí k masu, když děláme bez šťávy na minutku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Prsíčka s pikantní šťavnatou rýží, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jaaja (Jana)
- Datum vložení: 11.01.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuřecí nebo krůtí prsíčka (bez kůže) olej, sůl, pepř 1 cibule 2 - 3 stroužky česneku 100 g naložených propláchnutých hub nebo čerstvé houby (i žampiony můžeme, výborné jsou václavky) červená paprika - lusk zelená petrželka bambusové výhonky z konzervy sojové klíčky troška kari 200 g rýže sojová omáčka na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na prsíčka s pikantní šťavnatou rýží,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Prsíčka s pikantní šťavnatou rýží - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Prsíčka s pikantní šťavnatou rýží
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|