|
Recept na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary
Recept na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Plátky hovězího masa - roštěná nebo zadní, cibule, mrkev, celer, citron, kapary, slanina, tymián, cukr, sůl, vývar, červené víno, nové koření, celý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary
Recept na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary: Před začátkem vaření si slaninu nakrájíme na hranolky k protýkání masa a necháme je alespoň půl hodiny v mrazáku, pak se s nimi lépe maso protáhne. Skrz maso uděláme tenkým nožem zářezy a slaninu jimi protáhneme, maso osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájenou slaninu, mrkev, celer a asi 3 kousky citrónové omyté kůry bez bílé dužiny. Vložíme ještě celé koření a tymián. Na orestovaný základ dáme maso, které necháme z obou stran zatáhnout, podlijeme trochu vývarem a dusíme, postupně přiléváme vývar podle potřeby. Když je maso měkké, přilijeme přibližně 2dcl vína a ještě asi 10 min. necháme provařit. Maso poté vyjmeme, do šťávy přidáme šťávu z 1/2 citrónu a 3 kostky cukru ( každý podle své chuti), kapary a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Dochutíme a maso vrátíme do šťávy. Naposledy již mírně necháme probublat a můžeme podávat. Kdo chce, může před přidáním kaparů šťávu propasírovat.
Poznámka k receptu na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary: Podávala jsem s rýží a salátem z červeného zelí s hrubozrnou hořčicí, viz. http://www.toprecepty.cz/recept/22998-salat-z-cerv...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 12.11.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Plátky hovězího masa - roštěná nebo zadní, cibule, mrkev, celer, citron, kapary, slanina, tymián, cukr, sůl, vývar, červené víno, nové koření, celý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na protýkané hovězí ochucené citronem a kapary,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|