|
Recept na Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu
Recept na Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Den předem vařené brambory - počet dle strávníků 1 větší cibule 100 g uzeného špeku asi 50 g drceného kmínu (nebo dle své chuti) špetka černého pepře - lze i své oblíbené koření sůl dle chuti (špek je slaný) případně ještě tuk na pánev sklenice domácího kysaného zelí (pochopitelně i z obchodu, jaké máme rádi).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu
Recept na Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu: Na pánvi si necháme roztavit špek, na něm lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (ne úplně - asi minutku, ještě se na ní budou smažit brambory) Oloupané brambory prolisujeme lisem na čtverečky, případně je i můžeme nadrobno nakrájet. Vsypeme na pánev, zasypeme kmínem a pepřem, případně svým oblíbeným kořením a opékáme do růžova a křupava - cca 10 min. Na talíř dáme porci kysaného zelí a směs z pánve.
Poznámka k receptu na Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu: Tuhle mňamku dělám dost často, využívám zbylých vařených brambor a k tomu zelí prostě milujeme. Překvapilo mne, že tento "primitivní"recept tu v této formě není, jsou tu podobné, ale ne stejný, nejpodobnější jsem přidala od Bibinky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 02.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: Den předem vařené brambory - počet dle strávníků 1 větší cibule 100 g uzeného špeku asi 50 g drceného kmínu (nebo dle své chuti) špetka černého pepře - lze i své oblíbené koření sůl dle chuti (špek je slaný) případně ještě tuk na pánev sklenice domácího kysaného zelí (pochopitelně i z obchodu, jaké máme rádi)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na prolisované smažené brambory na špeku a kmínu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Prolisované smažené brambory na špeku a kmínu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|