|
Recept na Přílohové bramborové bábovičky
Recept na Přílohové bramborové bábovičky je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Přílohové bramborové bábovičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g vařených brambor, 60 g uzené slaniny, 50 g cibule, sůl, pepř, 2 vejce, 1,5 lžíce oleje na vymazání zapékacích misek nebo hrníčků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Přílohové bramborové bábovičky
Recept na Přílohové bramborové bábovičky: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a tu osmahneme jen do sklovita. Přidáme brambory, které buď nakrájíme na menší kostky nebo promáčkneme na hranolky kráječem na brambory, jako na salát. Pokud jsou brambory studené, tak je společně se slaninou a cibulí prohřejeme a taky osolíme, opepříme a odstavíme z plotny. Vajíčka rozkvedláme, vlijeme do brambor a promícháme. Pokud je třeba tak ještě dosolíme. 4 misky nebo hrníčky vymažeme olejem, naplníme bramborovou směsí a tu mírně stlačíme. Buď zapečeme v troubě, nebo já dokončím v mikrovlné troubě. Jednu bábovičku vlním 3 minuty(900W)a ještě ji malou chvíli nechám ve vypnuté MT. Můžeme vlnit všechny najednou, ale bude to trvat trochu déle. Bábovičky musí být ztuhlé i středem. Pak je vyklopíme, někdy je třeba nožem objet kolmo kolem formy a tím bábovičku uvolnit. Na tuto bramborovou směs můžeme použít i jinou - větší formu a pak nakrájet na porce. Já dělávám taky ve věncové formě s teflonovým povrchem, taky ji vymažu olejem, zapékám v troubě. Střed věnce po vyklopení je pak možné naplnit masem, dušenou zeleninou apd., dát na stůl a každý si veme svůj díl na talíř.
Poznámka k receptu na Přílohové bramborové bábovičky: Doporučuji na přípravu použít větší teflonovou pánev, např. wok. Uzenou slaninu můžeme zaměnit za anglickou slaninu nebo použít jen trochu oleje. Taky můžeme přidat různé koření, bylinky a natě, česnek apd. Záleží, k jakému jídlu je budeme podávat. Já měla kotlety na pepři a zeleninový salát.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Přílohové bramborové bábovičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 18.11.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 900 g vařených brambor, 60 g uzené slaniny, 50 g cibule, sůl, pepř, 2 vejce, 1,5 lžíce oleje na vymazání zapékacích misek nebo hrníčků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na přílohové bramborové bábovičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Přílohové bramborové bábovičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Přílohové bramborové bábovičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|