|
Recept na Převalované vdolečky
Recept na Převalované vdolečky je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Převalované vdolečky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na těsto 245 ml mléka 2 lžíce rumu 50g sádla 1 lžíce oleje 1/2 lžičky soli 2 lžíce cukru 2 žloutky 500g hladké mouky (nebo polohrubá + hladká) 1/2 čerstvého droždí dále - dáváme až na vykynuté těsto 250g másla hrst hladké mouky náplň: 1 kg tvarohu (vytuženého) 2 žloutky citrónová kůra hrozinky cukr 1 lžíce másla drobenka: 50g polohrubé mouky, 40g cukru krupice, 40g másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Převalované vdolečky
Recept na Převalované vdolečky: Suroviny na těsto zpracujeme obvyklým způsobem, necháme vykynout. Rozválíme a potřeme máslem smíchaným s mouku, přeložíme jako psaníčko a necháme 30 minut kynout. Rozválíme a opět přeložíme a necháme kynout a pak ještě jednou. Lžící nabírráme kousky (nebo můžeme vyválet plát a vykrajovat čtvereky), které naplníme tvarohovou nádivnou, kraje spojíme a vytvoříme malé bochánky. Dáváme pozor, aby byly dobře uzavřené (prsty pevně přitlačíme), aby nám náplň nevytékala. Spojem otočíme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak uděláme nahoře prstem nebo vařečkou ďůlek a dáme trochu povidel a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 30 minut. Měla jsem dva plechy, ale správně se na moravě se dělají ještě menší - takové ty uplně malilinkaté tzv. jednotlamky.
Poznámka k receptu na Převalované vdolečky: Recept mám od své maminky, ta zase od své atd. atd.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Převalované vdolečky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: simko.jit
- Datum vložení: 13.02.2010
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: na těsto 245 ml mléka 2 lžíce rumu 50g sádla 1 lžíce oleje 1/2 lžičky soli 2 lžíce cukru 2 žloutky 500g hladké mouky (nebo polohrubá + hladká) 1/2 čerstvého droždí dále - dáváme až na vykynuté těsto 250g másla hrst hladké mouky náplň: 1 kg tvarohu (vytuženého) 2 žloutky citrónová kůra hrozinky cukr 1 lžíce másla drobenka: 50g polohrubé mouky, 40g cukru krupice, 40g másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na převalované vdolečky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Převalované vdolečky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Převalované vdolečky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|