RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Převalované vdolečky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Převalované vdolečky, recepty Převalované vdolečky, Převalované, vdolečky


Recept na Převalované vdolečky

Recept na Převalované vdolečky je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Převalované vdolečky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
na těsto 245 ml mléka 2 lžíce rumu 50g sádla 1 lžíce oleje 1/2 lžičky soli 2 lžíce cukru 2 žloutky 500g hladké mouky (nebo polohrubá + hladká) 1/2 čerstvého droždí dále - dáváme až na vykynuté těsto 250g másla hrst hladké mouky náplň: 1 kg tvarohu (vytuženého) 2 žloutky citrónová kůra hrozinky cukr 1 lžíce másla drobenka: 50g polohrubé mouky, 40g cukru krupice, 40g másla.

Převalované vdolečky
Zvětšit obrázek

Recept na Převalované vdolečky

Recept na Převalované vdolečky:
Suroviny na těsto zpracujeme obvyklým způsobem, necháme vykynout. Rozválíme a potřeme máslem smíchaným s mouku, přeložíme jako psaníčko a necháme 30 minut kynout. Rozválíme a opět přeložíme a necháme kynout a pak ještě jednou. Lžící nabírráme kousky (nebo můžeme vyválet plát a vykrajovat čtvereky), které naplníme tvarohovou nádivnou, kraje spojíme a vytvoříme malé bochánky. Dáváme pozor, aby byly dobře uzavřené (prsty pevně přitlačíme), aby nám náplň nevytékala. Spojem otočíme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak uděláme nahoře prstem nebo vařečkou ďůlek a dáme trochu povidel a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 30 minut. Měla jsem dva plechy, ale správně se na moravě se dělají ještě menší - takové ty uplně malilinkaté tzv. jednotlamky.

Poznámka k receptu na Převalované vdolečky:
Recept mám od své maminky, ta zase od své atd. atd.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Převalované vdolečky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: simko.jit
  • Datum vložení: 13.02.2010
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: na těsto 245 ml mléka 2 lžíce rumu 50g sádla 1 lžíce oleje 1/2 lžičky soli 2 lžíce cukru 2 žloutky 500g hladké mouky (nebo polohrubá + hladká) 1/2 čerstvého droždí dále - dáváme až na vykynuté těsto 250g másla hrst hladké mouky náplň: 1 kg tvarohu (vytuženého) 2 žloutky citrónová kůra hrozinky cukr 1 lžíce másla drobenka: 50g polohrubé mouky, 40g cukru krupice, 40g másla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na převalované vdolečky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Převalované vdolečky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Převalované vdolečky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist