|
Recept na Pražský guláš
Recept na Pražský guláš je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Pražský guláš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
25 dkg cibule, 4 lžíce sádla, 50 - 60 dkg předního hovězího masa (nejlépe kližky), 2 lžičky hladké mouky, 2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky, rajčatový protlak, 7 dcl vývaru z kostí, sůl, 2 stroužky česneku, kmín, mletý pepř, majoránka, 2 párky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pražský guláš
Recept na Pražský guláš: Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světlezlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, přidáme hladkou mouku a opět osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme třený česnek, rozsekaný kmín, pepř a dusíme. Před dokončením přidáme najemno rozemletou majoránku. Před podávání se každá porce ozdobí půlkou ohřátého párku. Podáváme s houskovými knedlíky nebo vařenými brambory.
Poznámka k receptu na Pražský guláš: Gulášek byl výborný Dělala jsem stejně, pouze jsem místo párku dala do guláše nakrájenou domácí klobásu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pražský guláš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 16.04.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 25 dkg cibule, 4 lžíce sádla, 50 - 60 dkg předního hovězího masa (nejlépe kližky), 2 lžičky hladké mouky, 2 vrchovaté lžičky sladké mleté papriky, rajčatový protlak, 7 dcl vývaru z kostí, sůl, 2 stroužky česneku, kmín, mletý pepř, majoránka, 2 párky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pražský guláš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pražský guláš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pražský guláš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|