Recept na Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka
Recept na Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g uzeného lososa 150 g uzeného pstruha 2 mrkve 2 petržele 1/4 celeru 1 cibule 1/2 citronu 1 KL kaparů 100 ml smetany na vaření 500 ml kuřecího vývaru 100 g másla sůl, pepř Na krutonky: 3 plátky toastového chleba 3 PL česnekového oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka
Recept na Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka: Cibuli, 1 mrkev, 1 petržel a polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky a na části másla orestujeme dozlatova. Citron zbavíme kůry a spolu s kapary nasekáme a přidáme k restující se zelenině, spolu ještě chvilku opékáme. Lososa a pstruha nakrájíme na větší kousky(část pstruha necháme na ozdobu) a přidáme k zeleninovému základu. Chviličku opékáme a potom zalijeme vývarem, necháme dojít k varu a 20 min. pomalinku vaříme. Pak přidáme smetanu, zjemníme kouskem másla a ještě necháme projít varem. Pak tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a popřípadě přecedíme a propasírujeme přes síto(není to nutné). Dochutíme solí a pepřem. Zbytek zeleniny připravíme škrabkou na julienne nebo nakrájíme nožem na jemné nudličky a orestujeme na zbytku másla. Toastový chleba nakrájíme na kostičky a na pánvi na rozehřátém česnekovém oleji nebo oleji s nakrájeným stroužkem česneku opečeme do křupava.
Poznámka k receptu na Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka: Polévka je velmi chutná, lahodná a lehce pikantní po kaparech a citronu. Inspirací mi byla polévka Radka Kašpárka v Gurmetu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: senky (Jana)
- Datum vložení: 21.02.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 150 g uzeného lososa 150 g uzeného pstruha 2 mrkve 2 petržele 1/4 celeru 1 cibule 1/2 citronu 1 KL kaparů 100 ml smetany na vaření 500 ml kuřecího vývaru 100 g másla sůl, pepř Na krutonky: 3 plátky toastového chleba 3 PL česnekového oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka z uzených ryb podle radka kašpárka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka
|
|