|
Recept na Podzimní jelení ragů
Recept na Podzimní jelení ragů je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Podzimní jelení ragů budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg jelení plece 2 velké cibule, 2 větší mrkve, 20 dkg uzeného špeku sůl, hladká mouka, máslo Marináda: 10 kuliček jalovce, 5 bobkových listů) 5 kuliček černého pepře 1 kávová lžička - hrubé soli vše smíchat s 2 lžícemi oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Podzimní jelení ragů
Recept na Podzimní jelení ragů: Jelení maso nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a vetřeme do masa marinádu. Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin. V hrnci si orestujeme na kostičky nakrájený uzený špek a po vypečení tuku přidáme nahrubo nakrájené cibule a opečeme do hněda. Naložené maso zprudka orestujeme v hrnci s cibulí tak, aby se zatáhlo. Po zatažení masa přidáme na hrubší kusy nakrájené mrkev. Podlijeme vývarem z kostí, do ¾ masa a dusíme pod pokličkou na velmi mírném plamenu, tak dlouho dokud není maso hotové – cca 60 -90 minut. Když je maso krásně měkké tak jej společně s mrkví vybereme a zbytek šťávy propasírujeme. Vzniklou chutnou šťávu naředíme, nebo zahustíme dle potřeby, jak nám to vyhovuje podle zvolené přílohy. K případnému zahuštění šťávy použijeme trošku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a pomalu necháme provařit cca 10 minut za občasného míchání. Omáčku ještě zjemníme oříškem másla a obohatíme na kolečka nakrájenou uvařenou mrkví. Vhodnou přílohou je rýže nebo vařené brambory.
Poznámka k receptu na Podzimní jelení ragů: Opravdu jsem to udelala, doporucuji, je to vynikajici.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Podzimní jelení ragů, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 30.12.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg jelení plece 2 velké cibule, 2 větší mrkve, 20 dkg uzeného špeku sůl, hladká mouka, máslo Marináda: 10 kuliček jalovce, 5 bobkových listů) 5 kuliček černého pepře 1 kávová lžička - hrubé soli vše smíchat s 2 lžícemi oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na podzimní jelení ragů,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Podzimní jelení ragů - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Podzimní jelení ragů
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|