RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Plněný kapr podle paní Rybákové

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Plněný kapr podle paní Rybákové, recepty Plněný kapr podle paní Rybákové, Plněný, kapr, podle, paní, Rybákové


Recept na Plněný kapr podle paní Rybákové

Recept na Plněný kapr podle paní Rybákové je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Plněný kapr podle paní Rybákové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Porce kapra, máslo, anglická slanina, šunka nebo šunkový salám, klobása, cibule, plnotučná hořčice, sůl, pepř..

Plněný kapr podle paní Rybákové
Zvětšit obrázek

Recept na Plněný kapr podle paní Rybákové

Recept na Plněný kapr podle paní Rybákové:
Podkovy kapra osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Alobal potřeme máslem, na alobal vložíme plátek anglické slaniny, na něj dáme podkovu kapra. Na slaninu dáme kolečka cibule, na cibuli šunku nebo šunkový salám, opět dáme kolečka cibule, na cibuli kolečka klobásy, na ni kolečka cibule a zakončíme anglickou slaninou. Zopakujeme ještě jednou vrstvou – na anglickou slaninu dáme cibuli, šunku, cibuli, klobásu, cibuli, anglickou. Na naplněnou podkovu dáme kousek másla a zabalíme do alobalu. V troubě pečeme asi 30 minut. Původně jsme chtěli grilovat, ale počasí nepřálo. Kapra můžeme dělat i v celku.Viz další přidané fotky. Odřízneme žebra od páteře a podél páteře kapra z obou stran nařízneme, aby se obě poloviny rozevřely na jeden plát. Dáváme pozor, abychom přitom neprořízli kůži. Páteř odstraníme. Kapra osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Poklademe jednu polovinu plátu a to v pořadí – šunka nebo šunkový salám, cibule, slanina, klobása, cibule. Opakujeme ve 2 až 3 vrstvách, podle velikosti ryby. Přes náplň přehneme druhou polovinu ryby. Můžeme sešít. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy na špejle. Na rybu dáme pár kousků másla. Pečeme odkryté asi 45 minut. Přeléváme výpekem. Příloha podle chuti, u nás nejčastěji chléb a něco k pití :-).

Poznámka k receptu na Plněný kapr podle paní Rybákové:
Nadívaný kapr podle paní Rybákové z Plzně byl první recept, kdy jsme kapra zkusili jinak, než v trojobalu. Dodnes tahle úprava patří k našim oblíbeným. Paní Rybáková s tímto receptem před léty vyhrála soutěž Receptáře. Pokud máte velkého kapra, použijte k naplnění hruď a zadní část si ponechte k jiné úpravě. Recept najdete pod stejným názvem ve Sladkovodní kuchařce a Mánkově restaurantu - http://manek.bloguje.cz/796185-plneny-kapr-podle-pani-rybakove.php

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněný kapr podle paní Rybákové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jiri V. (Jiří Vranka)
  • Datum vložení: 04.10.2010
  • Počet porcí: 24
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: Porce kapra, máslo, anglická slanina, šunka nebo šunkový salám, klobása, cibule, plnotučná hořčice, sůl, pepř.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněný kapr podle paní rybákové, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněný kapr podle paní Rybákové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněný kapr podle paní Rybákové

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist