|
Recept na Plněný kapr podle paní Rybákové
Recept na Plněný kapr podle paní Rybákové je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Plněný kapr podle paní Rybákové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Porce kapra, máslo, anglická slanina, šunka nebo šunkový salám, klobása, cibule, plnotučná hořčice, sůl, pepř..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněný kapr podle paní Rybákové
Recept na Plněný kapr podle paní Rybákové: Podkovy kapra osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Alobal potřeme máslem, na alobal vložíme plátek anglické slaniny, na něj dáme podkovu kapra. Na slaninu dáme kolečka cibule, na cibuli šunku nebo šunkový salám, opět dáme kolečka cibule, na cibuli kolečka klobásy, na ni kolečka cibule a zakončíme anglickou slaninou. Zopakujeme ještě jednou vrstvou – na anglickou slaninu dáme cibuli, šunku, cibuli, klobásu, cibuli, anglickou. Na naplněnou podkovu dáme kousek másla a zabalíme do alobalu. V troubě pečeme asi 30 minut. Původně jsme chtěli grilovat, ale počasí nepřálo. Kapra můžeme dělat i v celku.Viz další přidané fotky. Odřízneme žebra od páteře a podél páteře kapra z obou stran nařízneme, aby se obě poloviny rozevřely na jeden plát. Dáváme pozor, abychom přitom neprořízli kůži. Páteř odstraníme. Kapra osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Poklademe jednu polovinu plátu a to v pořadí – šunka nebo šunkový salám, cibule, slanina, klobása, cibule. Opakujeme ve 2 až 3 vrstvách, podle velikosti ryby. Přes náplň přehneme druhou polovinu ryby. Můžeme sešít. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy na špejle. Na rybu dáme pár kousků másla. Pečeme odkryté asi 45 minut. Přeléváme výpekem. Příloha podle chuti, u nás nejčastěji chléb a něco k pití :-).
Poznámka k receptu na Plněný kapr podle paní Rybákové: Nadívaný kapr podle paní Rybákové z Plzně byl první recept, kdy jsme kapra zkusili jinak, než v trojobalu. Dodnes tahle úprava patří k našim oblíbeným. Paní Rybáková s tímto receptem před léty vyhrála soutěž Receptáře. Pokud máte velkého kapra, použijte k naplnění hruď a zadní část si ponechte k jiné úpravě. Recept najdete pod stejným názvem ve Sladkovodní kuchařce a Mánkově restaurantu - http://manek.bloguje.cz/796185-plneny-kapr-podle-pani-rybakove.php
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněný kapr podle paní Rybákové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jiri V. (Jiří Vranka)
- Datum vložení: 04.10.2010
- Počet porcí: 24
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Porce kapra, máslo, anglická slanina, šunka nebo šunkový salám, klobása, cibule, plnotučná hořčice, sůl, pepř.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněný kapr podle paní rybákové,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněný kapr podle paní Rybákové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněný kapr podle paní Rybákové
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|