RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Plněné vepřové plecko

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Plněné vepřové plecko, recepty Plněné vepřové plecko, Plněné, vepřové, plecko


Recept na Plněné vepřové plecko

Recept na Plněné vepřové plecko je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Plněné vepřové plecko budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
vepřové plecko vcelku(já měla"ořech 1,20kg) 20 dkg anglické,nebo jiné slaniny(použila jsem gazdovskou) 20 dkg uzeného masa(použila jsem uz.krkovičku) 20 dkg lesních hub(použila jsem hříbky z marazáku) 1 celý pórek 1 větší cibule sádlo,nebo olej 1 kostka masoxu sůl,ml.pepř na okořenění masa.

Plněné vepřové plecko
Zvětšit obrázek

Recept na Plněné vepřové plecko

Recept na Plněné vepřové plecko:
Nádivka ------- Na 15 dkg nadrobno pokrájené slanině a na drobnější kostičky nakrájeném uzeném podusíme hříbky s pórkem. Do omytého a osušeného "oříšku"z plecka opatrně nařízneme otvor tak,aby ostatní maso zůstalo neporušené a náplň nevytékala a osolíme a opepříme i uvnitř kapsy a naplníme nádivkou(plní se lépe,když máte ještě někoho k ruce).Naplněné maso sešijeme nití-já jsem ještě nití obtáhla kolem celého masa,aby hezky drželo tvar,v nádobě ve které budeme maso péct na 2 PL sádla osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a zbytek(5dkg)slaniny,orestujeme ze všech stran naplněné maso,podlijeme 2dl vody,rozdrobíme kostku masoxu a v troubě na 3/4 výkon pečeme za občasného podlití a přelévání vypečenou šťávou 2 hodiny.1a1/2hod.přikryté,zbytek dopékáme odkryté na"barvičku".Po upečení odstraníme nitě a krájíme na plátky.Můžeme servírovat jak studené na obložený talíř,tak i teplé přelité vypečenou šťávou třeba s bramborovou kaší

Poznámka k receptu na Plněné vepřové plecko:
Zdroj-inspirací mi byla kuchařka od p.Miloslava Nosovského"Skvosty české kuchyně"byl tam sice jiný druh vepřového a nádivku jsem si upravila dle surovin v ledničce. Pro ušetření času jsem použila opět"papiňák"a zde je POSTUP:v papiňáku na trošce tuku jsem zprudka ze všech stran naplněné maso opekla,pak pod něj dala roštík(součást výbavy hrnce)pokud není,lze použít pařák na knedlíky,přilila 2dl vody,dala kostku masoxu a pod tlakem 45minut dusila.Mezitím jsem si na zbývajících 5dkg nadrobno pokrájené slanině osmažila nakrájenou cibulku,pak do tohoto základu přendala podušené maso i se šťávou a dopekla v troubě za občasného přelévání výpekem 20minut do zlatavé barvy.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné vepřové plecko, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 21.05.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: vepřové plecko vcelku(já měla"ořech 1,20kg) 20 dkg anglické,nebo jiné slaniny(použila jsem gazdovskou) 20 dkg uzeného masa(použila jsem uz.krkovičku) 20 dkg lesních hub(použila jsem hříbky z marazáku) 1 celý pórek 1 větší cibule sádlo,nebo olej 1 kostka masoxu sůl,ml.pepř na okořenění masa
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné vepřové plecko, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné vepřové plecko - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné vepřové plecko

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist