|
Recept na Plněné vepřové plecko
Recept na Plněné vepřové plecko je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Plněné vepřové plecko budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vepřové plecko vcelku(já měla"ořech 1,20kg) 20 dkg anglické,nebo jiné slaniny(použila jsem gazdovskou) 20 dkg uzeného masa(použila jsem uz.krkovičku) 20 dkg lesních hub(použila jsem hříbky z marazáku) 1 celý pórek 1 větší cibule sádlo,nebo olej 1 kostka masoxu sůl,ml.pepř na okořenění masa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné vepřové plecko
Recept na Plněné vepřové plecko: Nádivka ------- Na 15 dkg nadrobno pokrájené slanině a na drobnější kostičky nakrájeném uzeném podusíme hříbky s pórkem. Do omytého a osušeného "oříšku"z plecka opatrně nařízneme otvor tak,aby ostatní maso zůstalo neporušené a náplň nevytékala a osolíme a opepříme i uvnitř kapsy a naplníme nádivkou(plní se lépe,když máte ještě někoho k ruce).Naplněné maso sešijeme nití-já jsem ještě nití obtáhla kolem celého masa,aby hezky drželo tvar,v nádobě ve které budeme maso péct na 2 PL sádla osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a zbytek(5dkg)slaniny,orestujeme ze všech stran naplněné maso,podlijeme 2dl vody,rozdrobíme kostku masoxu a v troubě na 3/4 výkon pečeme za občasného podlití a přelévání vypečenou šťávou 2 hodiny.1a1/2hod.přikryté,zbytek dopékáme odkryté na"barvičku".Po upečení odstraníme nitě a krájíme na plátky.Můžeme servírovat jak studené na obložený talíř,tak i teplé přelité vypečenou šťávou třeba s bramborovou kaší
Poznámka k receptu na Plněné vepřové plecko: Zdroj-inspirací mi byla kuchařka od p.Miloslava Nosovského"Skvosty české kuchyně"byl tam sice jiný druh vepřového a nádivku jsem si upravila dle surovin v ledničce. Pro ušetření času jsem použila opět"papiňák"a zde je POSTUP:v papiňáku na trošce tuku jsem zprudka ze všech stran naplněné maso opekla,pak pod něj dala roštík(součást výbavy hrnce)pokud není,lze použít pařák na knedlíky,přilila 2dl vody,dala kostku masoxu a pod tlakem 45minut dusila.Mezitím jsem si na zbývajících 5dkg nadrobno pokrájené slanině osmažila nakrájenou cibulku,pak do tohoto základu přendala podušené maso i se šťávou a dopekla v troubě za občasného přelévání výpekem 20minut do zlatavé barvy.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné vepřové plecko, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 21.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: vepřové plecko vcelku(já měla"ořech 1,20kg) 20 dkg anglické,nebo jiné slaniny(použila jsem gazdovskou) 20 dkg uzeného masa(použila jsem uz.krkovičku) 20 dkg lesních hub(použila jsem hříbky z marazáku) 1 celý pórek 1 větší cibule sádlo,nebo olej 1 kostka masoxu sůl,ml.pepř na okořenění masa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné vepřové plecko,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné vepřové plecko - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné vepřové plecko
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|