|
Recept na Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě
Recept na Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g mletého masa mix 200 g uvařených brambor(1 větší brambora) 50 g gazdovské slaniny 30 g špeku 1 vejce 3 stroužky prolisovaného česneku 3 pl nakrájené pažitky a libečku 7 větších bílých paprik 3 cibule 3 rajčata 1 pl oleje sůl,mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě
Recept na Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě: V hlubší pánvi na rozehřátém oleji osmažíme do zlaté barvy na drobné kostičky pokrájenou slaninu se špekem. Z tuku vytáhneme a odložíme na později. Uvařenou bramboru jemně nastrouháme, přidáme mleté maso, jednu nadrobno pokrájenou cibulí, prolisovaný česnek, vejce, zelené bylinky, mírně osolíme a opepříme. Dále přidáme polovinu osmažené slaniny se špekem a vše dobře promícháme. Rajčata nakrájíme na menší kousky. Z paprik odkrojíme vršky, očistíme od jadřinců a papriky naplníme masovou směsí. Vršky nakrájíme na drobnější kousky, zbývající 2 cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme společně orestovat na 2 minutky do tuku po slanině. Přidáme zbytek z odložené slaniny, trochu osolíme, opepříme, promícháme a přemístíme do zapékací nádoby. Přidáme pokrájená rajčata, naskládáme naplněné papriky a podlijeme 1dl horké vody. Vložíme do předehřáté trouby, kde na plný výkon pečeme přikryté poklicí, nebo alobalem 20 minut. Poté troubu ubereme na 3/4výkon, poklici odstraníme a ještě 15 minut dopékáme. Můžeme podávat s rýží a přírodní zeleninovou šťávou. Nebo také můžeme pariky vyjmout stranou, šťávu se zeleninou ponorným mixérem rozmixovat a budeme mít hustější omáčku.
Poznámka k receptu na Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě: Původní plán vaření byl trošku jiný, ale když jsem otevřela dózu se strouhankou včera čerstvě nastrouhanou, bylo mi jasné, že takový žluklý sajrajt nemůžu strčit do masa. Není to poprvé, co mi takovou paseku rohlíky udělaly. Nevím, co dávají do těsta, že pak čerstvě namletá strouhanka smrdí. Takže místo masovo-zeleninových karbenátků byly takto připravené papriky a moc nám s přírodní šťávou vonící po vyškvařené slanince chutnaly. Nedávala jsem žádný zeleninový bujón, ani jsem nijak nedochucovala. Všechno pustilo príma šťávu a hezky se to upeklo. Dovětek k paprikám-pokud jsou papriky hodně úzké, odřízneme kousek špičky a tím se lépe a více naplní.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.07.2012
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 300 g mletého masa mix 200 g uvařených brambor(1 větší brambora) 50 g gazdovské slaniny 30 g špeku 1 vejce 3 stroužky prolisovaného česneku 3 pl nakrájené pažitky a libečku 7 větších bílých paprik 3 cibule 3 rajčata 1 pl oleje sůl,mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|