|
Recept na Plněné bramborové knedlíky se zelím
Recept na Plněné bramborové knedlíky se zelím je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Plněné bramborové knedlíky se zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- uzené maso (buď přímo z masny, nebo i uzená krkovice z obchodu) - bramborové těsto (Vitana, Natura, ... ) - 1 sklenice sterilovaného zelí - sůl, kmín, ocet, cukr - 1 velká cibule - 1 menší brambora - hladká mouka, voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněné bramborové knedlíky se zelím
Recept na Plněné bramborové knedlíky se zelím: Uzené maso uvaříme, obereme od kosti (když máme krkovici z obchodu, tu nastrouháme nahrubo na struhadle). Nakrájíme na menší kousky. Vývar můžeme použít na polévku. V míse podle návodu uděláme bramborové těsto (většinou asi 400 ml vody, jedno vejce a prášek zamícháme a vypracujeme těsto). Vyválíme si váleček, ten nakrájíme na stejně velké kousky, tvoříme placky, plníme masem, zabalíme a koulíme knedlíky. Ty uvaříme ve vařící osolené vodě. Že jsou uvařené poznáme podle toho, že vyplavou nahoru. Vaříme zhruba 5 - 8 minut. Sterilované zelí otevřeme, propláchneme, dáme do hrnce. Přidáme vodu (asi do půlky zelí), osolíme, přidáme kmín a vaříme asi 20 - 30 minut, dokud není zelí měkké. Osmažíme do zlatova cibuli nakrájenou na kostičky a dáme do zelí. Povaříme. Oloupeme menší bramboru, nastrouháme ji najemno, k ní dáme asi 2 lžíce hladké mouky a trochu vody - vytvoříme kašičku. Tu vmícháme do zelí a povaříme. Dochutíme octem a cukrem - každý jak má rád. Na konec můžeme nakrájet cibulku na kostičky a se zbytkem masa osmahnout a podávat s knedlíky.
Poznámka k receptu na Plněné bramborové knedlíky se zelím: Vím, že tento recept není nic nového, ale když jsem zadala do vyhledávače název, nic mi nenašel. Tak jsem přidala do začátečníků. Proto také polotovar bramborového těsta a sterilované zelí. Já ho mám hodně ráda. Dobré jídlo je pak rychlejší a jednodušší na přípravu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné bramborové knedlíky se zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Suvicka
- Datum vložení: 31.05.2011
- Počet porcí: 3 - 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: - uzené maso (buď přímo z masny, nebo i uzená krkovice z obchodu) - bramborové těsto (Vitana, Natura, ... ) - 1 sklenice sterilovaného zelí - sůl, kmín, ocet, cukr - 1 velká cibule - 1 menší brambora - hladká mouka, voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné bramborové knedlíky se zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné bramborové knedlíky se zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné bramborové knedlíky se zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|