|
Recept na Plněná telecí hruď
Recept na Plněná telecí hruď je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Plněná telecí hruď budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg telecí hruď, 300 g telecí játra /nebo vepřová/ 3 rohlíky z předešlého dne 150 g prorostlé slaniny 1 lžíce oleje /pokud slanina nepustí dost sádla/ mléko dle potřeby česnek 5 stroužku,petrželová nať 2 lžíce, ml.černý pepř, 50 g másla, l vajíčko.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněná telecí hruď
Recept na Plněná telecí hruď: V telecí hrudi si nožem vytvoříme kapsu. Masíčko jemně posolíme a necháme odležet než uděláme nádivku. Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a chvilku opečeme a přidáme nákrájená játra na drobné kostičky. Všechno osmahneme, stáhneme z ohně a necháme dvě minuty odpočinout, pak přidáme protlačený česnek. S česnekem již nesmažíme. Necháme vychladnout. Nakrájíme rohlíky, spaříme horkým mlékem, necháme vychladnout, případně přebytečné mléko vymačkáme! Přidáme nakrájenou petrželku, jemně osolíme, hodně opepříme, promícháme a přidáme osmahnutá játra a vajíčko. Telecí hruď dosolíme, naplníme nádivkou,otvor zašijeme a dáme na rozpálené máslo do pekáče. Lehce pomalu opečeme! Méně zručné kuchařky doporučuji přidat olej do másla, aby se nepřipálilo a pak opékat masíčko.Přidat vodu ,přikrýt a péct v troubě na 180 stupňu cca 1,5 hodiny, kontrolovat a polévat výpekem každých 20 minut. Otočit a zkusit, jestli se dá vybrat kost z masa, pokud ne, tak péct dál! Pokud už vám půjde z masíčka vybrat kost, je maso propečené !Když máte rádi hodně měkounké masíčko, doporučuji ještě dobrou půlhodinku přidat! Vybrat, nechat skoro vychladnout a nakrájet. Horké se to špatně krájí, bude se to rozpadat, tak jak se to stalo mně /fotky/ Telecí hruď je takové podřadnější masíčko, ale je velice chutné.
Poznámka k receptu na Plněná telecí hruď: Hodí se k tomu bramborová kaše s mlékem a máslem, středně jemná a hlávkový salát. Výpek slít, přecedit a podávat zvlášť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněná telecí hruď, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 29.04.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1,5 kg telecí hruď, 300 g telecí játra /nebo vepřová/ 3 rohlíky z předešlého dne 150 g prorostlé slaniny 1 lžíce oleje /pokud slanina nepustí dost sádla/ mléko dle potřeby česnek 5 stroužku,petrželová nať 2 lžíce, ml.černý pepř, 50 g másla, l vajíčko
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněná telecí hruď,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněná telecí hruď - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněná telecí hruď
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|