|
Recept na Plněná bůčková kapsa
Recept na Plněná bůčková kapsa je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Plněná bůčková kapsa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cca 1,5-2 kg krásný kus bůčku bez kosti, může být nízký, ale dlouhý, aby byla kapsa krásně velká a prostorná mletý kmín sušený česnek kremžská hořčice sůl, pepř náplň: 2 kyselé okurky, párky, beraní rohy nebo jakákoliv jiná zeleninka, cibulka, uzený sýr,.. 3 cibule na zahuštění výpeku: pol. lžíce hladké mouky, pol. lž. hořčice, voda potravin. nit 1/2 kostky masox nebo podravku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plněná bůčková kapsa
Recept na Plněná bůčková kapsa: Bůček si omyjeme a dáme na linku. Ostrým dlouhým nožem do něj vyřízneme podélně kapsu mezi masem a další vrstvou sádlíčka nejlépe, tam je to měkké a dobře se řeže. Osolíme, vnitřek vymažeme kremžskou hořčicí. Vložíme náplň. Sešijeme potrav. nití. Do pekáčku nakrájíme na půl kolečka cibulku. Na ni vložíme bůček tak, aby ten tlustý, tvrdší kus byl nahoře. Kůži prořežeme- uděláme mřížku, aby se lépe vypékal tuk. Pokmínujeme, očesnekujeme a podlejeme cca 2 dcl. vody. Žádný olej ani jiný tuk nedáváme, bůček má tuku dost. Pečeme zaklopené cca 1,5 hodiny na 250 °C. Odklopíme, podlejeme a dopečeme ještě podle potřeby na 200 °C cca 30 minut. Bůček vyndáme a výpek dáme na plotnu. Podlejeme trochou vody a vaříme, přidáme 1/2 kostky masoxu nebo podravku, jak kdo má rád a podle potřeby dosolíme. Zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody s hořčicí. Převaříme cca 5 minutek, aby nebyla cítit mouka. Je z toho asi půl litru šťávy.
Poznámka k receptu na Plněná bůčková kapsa: Podléváme s ní maso. Podáváme s knedlíkem, se zelím, s bramborem, nebo jen tak, s chlebem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněná bůčková kapsa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: k.radulka (Radka Kárníková)
- Datum vložení: 15.06.2010
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: cca 1,5-2 kg krásný kus bůčku bez kosti, může být nízký, ale dlouhý, aby byla kapsa krásně velká a prostorná mletý kmín sušený česnek kremžská hořčice sůl, pepř náplň: 2 kyselé okurky, párky, beraní rohy nebo jakákoliv jiná zeleninka, cibulka, uzený sýr,.. 3 cibule na zahuštění výpeku: pol. lžíce hladké mouky, pol. lž. hořčice, voda potravin. nit 1/2 kostky masox nebo podravku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněná bůčková kapsa,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněná bůčková kapsa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněná bůčková kapsa
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|