|
Recept na Plíčky na smetaně (pajšl)
Recept na Plíčky na smetaně (pajšl) je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Plíčky na smetaně (pajšl) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Plíce, srdíčko, ledvinky.....(vnitřnosti) aspoň 1,5kg sůl, divoké koření cibule ...150g máslo ...150g kořenová zelenina ...200g hladká mouka ...120g mléko ...300ml citron ...1ks ocet ...4pol. lžíce cukr ...2pol. lžíce hořčice ...2-3pol. lžíce smetana12% ...200ml.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Plíčky na smetaně (pajšl)
Recept na Plíčky na smetaně (pajšl): Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okořeníme, přidáme část oloupané cibule a vaříme pod pokličkou do měkka. Vařené plíce a vnitřnosti vyndáme a ponoříme do studené vody. Po schlazení zbavíme zbytků, co se nám nelíbí a nakrájíme na slabé plátky. Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli a zeleninu nakrájenou na malé kousky (můžeme nastrouhat na hrubém struhadle), zaprášíme moukou a osmahneme do růžova. Pak zeleninu zalijeme vývarem z plíček, dobře rozšleháme, přidáme mléko, necháme přejít varem. Přidáme citron nakrájený na slabé plátky, ocet, cukr, hořčici a omáčku ještě vaříme za občasného promíchání asi čtvrt hodinky. Provařenou omáčku přecedíme na nakrájené plíčky, ještě asi 10min povaříme s masem a zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Plíčky na smetaně (pajšl): K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plíčky na smetaně (pajšl), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mogway399
- Datum vložení: 10.02.2015
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: Plíce, srdíčko, ledvinky.....(vnitřnosti) aspoň 1,5kg sůl, divoké koření cibule ...150g máslo ...150g kořenová zelenina ...200g hladká mouka ...120g mléko ...300ml citron ...1ks ocet ...4pol. lžíce cukr ...2pol. lžíce hořčice ...2-3pol. lžíce smetana12% ...200ml
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plíčky na smetaně (pajšl),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plíčky na smetaně (pajšl) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plíčky na smetaně (pajšl)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|