|
Recept na Pivovarské jehly
Recept na Pivovarské jehly je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Pivovarské jehly budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300g vepřové kýty, sůl. Na marinádu: Čili koření, několik lístků libečku, 1-2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky sojové omáčky, česnekové vločky. Dále potřebujeme: 200g drůbežích jater, 100g anglické slaniny, 1 klobása podle vlastní chuti, 1 větší cibule, 1 větší červená paprika. Na zeleninový dip k jehlám: 1 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, Cibule, která nám zbyde ze špízů, paprika, která zbyde, 1-2 čili papričky, 2-3 lžíce ostrého kečupu, 150ml světlého piva..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pivovarské jehly
Recept na Pivovarské jehly: Kýtu mírně naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a vložíme je do marinády z oleje, bylinek, čili a sojové omáčky. Necháme aspoň 2 hodiny odležet. Játra nakrájíme na menší kousky a každý z nich obalíme do anglické slaniny. Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli na čtvrtky a rozdělíme na plátky, papriku nakrájíme na čtverečky. Napichujeme na jehly v pořadí maso, klobása, cibule, játra ve slanině a červená paprika. Hotové špízy zprudka orestujeme ze všech stran na oleji a dáme do pekáčku i s výpekem. Malinko podlejeme vodou a pečeme zo změknutí masa. Zbylou cibuli a papriku nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekaný česnek a orestujeme na malém množství oleje. Přidáme kečup, čili a stále mícháme. Nakonec zalijeme pivem a vaříme do zredukování tekutiny. Podáváme k jehlám a opečeným bramborám.
Poznámka k receptu na Pivovarské jehly: pajánek: Ježkovy oči!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pivovarské jehly, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 07.07.2013
- Počet porcí: 3-4 špízy
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 300g vepřové kýty, sůl. Na marinádu: Čili koření, několik lístků libečku, 1-2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky sojové omáčky, česnekové vločky. Dále potřebujeme: 200g drůbežích jater, 100g anglické slaniny, 1 klobása podle vlastní chuti, 1 větší cibule, 1 větší červená paprika. Na zeleninový dip k jehlám: 1 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, Cibule, která nám zbyde ze špízů, paprika, která zbyde, 1-2 čili papričky, 2-3 lžíce ostrého kečupu, 150ml světlého piva.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pivovarské jehly,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pivovarské jehly - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pivovarské jehly
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|