|
Recept na Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu
Recept na Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g masa 200 g špeku 1 PL rybízové marmelády 1 PL hořčice-použila jsem plnotučnou 2 PL sušených brusinek 1 PL Worcestrové omáčky 1 PL másla 1 oloupané jadřince zbavené nakrájené jablko nakrájená kolečka šunky-záleží na velikosti vytvořeného plátu masa-mě vyšlo 6 koleček nastouhaná kůra z poloviny dobře umytého citronu 1 kostka masoxu trochu oleje a koření Divočina na okořenění a naložení masa sůl,mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu
Recept na Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu: Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet(já mněla 2 dny). -------------------------------------------------- Slaninu si nakrájíme na drobnější kostky, dáme do hrnce do zlatova osmažit a vyndáme bokem. Odpočaté maso vyndáme z alobalu, rozřízneme do tvaru placky):-) měli jste vidět ty nervy, jak jsem se třepala, aby se mi to povedlo-jsem hrozné kopyto), osolíme, opepříme, mírně potřeme marmeládou, hořčicí, posypeme částí osmažené slaniny, brusinkami a poklademe plátky šunky. Potom plát masa zavineme, dobře utáhneme motouzem a necháme na tuku z osmažené slaniny ze všech stran zatáhnout. Podlijeme 2 dl horké vody, rozdrobíme masox, přidáme worcestr, pokrájené jablko, zbytek marmelády a hořčice, citronovou kůru, malou trošku osmažené slaniny(tolik,aby ještě zbylo na ozdobu), hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni děláme 20 minut. Hrnec odstavíme, ochladíme, maso vyjmeme a šťávu ponorným mixerem rozmixujeme. Podle své chuti dochutíme, prohřejeme a na zjemnění přidáme PL másla. Z masa odstraníme moutouz, nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Jako přílohu jsem zvolila ve slupce uvařené, oloupané, osmažené brambory:-)
Poznámka k receptu na Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu: Nevím přesně z jaké části srnečka tenhle nádherný špalíček masa byl - pokud mohu přirovnat k vepřovému, vypadalo to jako panenka. Na medailonky jsem si netroufla, tak alespoň pokus ze surovin, co mě napadly a byly po ruce:-) Maso jsem připravovala opět v papiňáku, šťávu jsem nezahušťovala, jen rozmixovala a opravdu v závěru bylo chutné jídlo!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: záleží na množství masa
- Datum vložení: 14.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 500 g masa 200 g špeku 1 PL rybízové marmelády 1 PL hořčice-použila jsem plnotučnou 2 PL sušených brusinek 1 PL Worcestrové omáčky 1 PL másla 1 oloupané jadřince zbavené nakrájené jablko nakrájená kolečka šunky-záleží na velikosti vytvořeného plátu masa-mě vyšlo 6 koleček nastouhaná kůra z poloviny dobře umytého citronu 1 kostka masoxu trochu oleje a koření Divočina na okořenění a naložení masa sůl,mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|