RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pikantní Znojemská roláda s vínem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pikantní Znojemská roláda s vínem, recepty Pikantní Znojemská roláda s vínem, Pikantní, Znojemská, roláda, vínem


Recept na Pikantní Znojemská roláda s vínem

Recept na Pikantní Znojemská roláda s vínem je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Pikantní Znojemská roláda s vínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Hovězí zadní 1 - 1,5 kg, hořčice plnotučná 3 lžíce, okurky sterilované 4 - 8 ks (dle velikosti), paprika červená mletá 1 lžička, olej, sůl, pepř mletý bílý, koření Táborské od Samuela - viz. poznámka , cibule 2 větší, slanina asi 100 g, mouka hladká, bílé víno suché 2 dl, vývar (voda) na podlití)..

Pikantní Znojemská roláda s vínem
Zvětšit obrázek

Recept na Pikantní Znojemská roláda s vínem

Recept na Pikantní Znojemská roláda s vínem:
Z masa si prokrojíme plát, který si naklepeme. Plát masa si osolíme, opepříme, posypeme kořením a silně potřeme hořčicí. Poté plát masa zavineme a zpevníme provázkem. Roládu zvenčí ještě trochu osolíme. Takto připravené maso, můžeme nechat přes noc v chladu, aby se odleželo. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na jemno. Zapneme si troubu na 180°C. V pekáčku si rozehřejeme olej a na něm roládu ze všech stran opečeme, aby se nám zatáhla. Poté roládu vyjmeme stranou,do pekáčku vsypeme cibuli, polovinu slaniny taktéž nakrájené a restujeme do zlatova. Pak vložíme zpět roládu, vše podlijeme vroucím vývarem (vodou) a 1 dl vína do poloviny výška masa a přiklopený pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Maso v průběhu pečení otáčíme, ze stěn seškrabujeme nápečky a dle potřeby doléváme trochu vývaru. Měkké maso vyjmeme a výpek naředíme vývarem. Na pánvi si umícháme tmavší jíšku a tou zahustíme šťávu z masa. Tu pak necháme na mírném plameni 20 min.provářet. Mezitím si na pánvi roztavíme zbytek slaniny nakrájené na jemno, přidáme na jemné nudličky nakrájené okurky a zlehka je orestujeme. Pak vsypeme papriku, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Jemně vše osolíme, přiklopíme pokličkou a chvilku - asi 5 min. lehce dusíme. Poté šťávu přecedíme přes jemný cedník, přidáme podušené okurky, vlijeme zbytek vína a necháme ještě pár minut pomalu provářet, aby se nám chutě propojily a na povrch vystoupil glanc (tuk). Hotovou šťávu dle potřeby dochutíme solí, lákem z okurek, případně hořčicí.

Poznámka k receptu na Pikantní Znojemská roláda s vínem:
Táborská směs - http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/ta... Původně jsem do omáčky chtěla na závěr přidat ještě zakysanou smetanu, ale hotová omáčka byla příjemně, lehce nakyslá od vína i použitého nálevu, že už jsem jí nepoužila. Maso na roládu jsem použila hovězí přední (tak nějak bylo po ruce) a maso bylo krásně měkké a celistvé.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní Znojemská roláda s vínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 13.05.2011
  • Počet porcí: 4 - 6 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: Hovězí zadní 1 - 1,5 kg, hořčice plnotučná 3 lžíce, okurky sterilované 4 - 8 ks (dle velikosti), paprika červená mletá 1 lžička, olej, sůl, pepř mletý bílý, koření Táborské od Samuela - viz. poznámka , cibule 2 větší, slanina asi 100 g, mouka hladká, bílé víno suché 2 dl, vývar (voda) na podlití).
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní znojemská roláda s vínem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní Znojemská roláda s vínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní Znojemská roláda s vínem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist