|
Recept na Pikantní Znojemská roláda s vínem
Recept na Pikantní Znojemská roláda s vínem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Pikantní Znojemská roláda s vínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí zadní 1 - 1,5 kg, hořčice plnotučná 3 lžíce, okurky sterilované 4 - 8 ks (dle velikosti), paprika červená mletá 1 lžička, olej, sůl, pepř mletý bílý, koření Táborské od Samuela - viz. poznámka , cibule 2 větší, slanina asi 100 g, mouka hladká, bílé víno suché 2 dl, vývar (voda) na podlití)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní Znojemská roláda s vínem
Recept na Pikantní Znojemská roláda s vínem: Z masa si prokrojíme plát, který si naklepeme. Plát masa si osolíme, opepříme, posypeme kořením a silně potřeme hořčicí. Poté plát masa zavineme a zpevníme provázkem. Roládu zvenčí ještě trochu osolíme. Takto připravené maso, můžeme nechat přes noc v chladu, aby se odleželo. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na jemno. Zapneme si troubu na 180°C. V pekáčku si rozehřejeme olej a na něm roládu ze všech stran opečeme, aby se nám zatáhla. Poté roládu vyjmeme stranou,do pekáčku vsypeme cibuli, polovinu slaniny taktéž nakrájené a restujeme do zlatova. Pak vložíme zpět roládu, vše podlijeme vroucím vývarem (vodou) a 1 dl vína do poloviny výška masa a přiklopený pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Maso v průběhu pečení otáčíme, ze stěn seškrabujeme nápečky a dle potřeby doléváme trochu vývaru. Měkké maso vyjmeme a výpek naředíme vývarem. Na pánvi si umícháme tmavší jíšku a tou zahustíme šťávu z masa. Tu pak necháme na mírném plameni 20 min.provářet. Mezitím si na pánvi roztavíme zbytek slaniny nakrájené na jemno, přidáme na jemné nudličky nakrájené okurky a zlehka je orestujeme. Pak vsypeme papriku, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Jemně vše osolíme, přiklopíme pokličkou a chvilku - asi 5 min. lehce dusíme. Poté šťávu přecedíme přes jemný cedník, přidáme podušené okurky, vlijeme zbytek vína a necháme ještě pár minut pomalu provářet, aby se nám chutě propojily a na povrch vystoupil glanc (tuk). Hotovou šťávu dle potřeby dochutíme solí, lákem z okurek, případně hořčicí.
Poznámka k receptu na Pikantní Znojemská roláda s vínem: Táborská směs - http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/ta... Původně jsem do omáčky chtěla na závěr přidat ještě zakysanou smetanu, ale hotová omáčka byla příjemně, lehce nakyslá od vína i použitého nálevu, že už jsem jí nepoužila. Maso na roládu jsem použila hovězí přední (tak nějak bylo po ruce) a maso bylo krásně měkké a celistvé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní Znojemská roláda s vínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 13.05.2011
- Počet porcí: 4 - 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Hovězí zadní 1 - 1,5 kg, hořčice plnotučná 3 lžíce, okurky sterilované 4 - 8 ks (dle velikosti), paprika červená mletá 1 lžička, olej, sůl, pepř mletý bílý, koření Táborské od Samuela - viz. poznámka , cibule 2 větší, slanina asi 100 g, mouka hladká, bílé víno suché 2 dl, vývar (voda) na podlití).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní znojemská roláda s vínem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní Znojemská roláda s vínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní Znojemská roláda s vínem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|