|
Recept na Pikantní králík
Recept na Pikantní králík je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pikantní králík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
králičí maso (lze použít i kuře, ale králik je lepší), 10 dkg až 15 dkg slaniny, 8 stroužků česneku, 4 větší cibule, 12 dkg másla, 1 kostka masoxu, drcený kmín, pepř, sladkou papriku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní králík
Recept na Pikantní králík: Slaninu pokrájíme na malé kousky a vyškvaříme, přidáme kmín, pak přidáme rozmačkaný česnek, necháme zpěnit asi 15 vteřin, aby česnek nezhořkl, odstavíme a přidáme ještě máslo . Králíka rozporcujeme, předek používám na polívku, ostatní části mírně osolíme, opepříme a opaprikujeme. Cibuli pokrájíme, polovinu dáme na dno pekáčku, vložíme porce králíka, posypeme zbytkem cibule, zalejeme vychladlou marinádou a necháme někde v chladu do druhého dne. Před pečením si uvaříme z 1 masoxu 1/4 l vývaru, podlejeme polovinou vývaru a pečeme přikryté na 200°C. Asi půl hodiny před dopečením pečeme odkryté, podle potřeby podléváme. Příloha: brambory v jakékoliv podobě, bramborové knedlíky
Poznámka k receptu na Pikantní králík: berta:Moc se omlouvám že jsem recept nerozepsala , takže koření dávám od oka. Asi vrchovatou lžičku papriky a taky vrchovatou lžičku drceného kmínu, půl lžičky pepře. Doufám že to takhle bude stačit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní králík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: NStefancinova (Naďa Štefančinová)
- Datum vložení: 05.07.2011
- Počet porcí: recept je na jednoho králíka, takže asi 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: králičí maso (lze použít i kuře, ale králik je lepší), 10 dkg až 15 dkg slaniny, 8 stroužků česneku, 4 větší cibule, 12 dkg másla, 1 kostka masoxu, drcený kmín, pepř, sladkou papriku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní králík,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní králík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní králík
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|