|
Recept na Pikantní kančí krkovička
Recept na Pikantní kančí krkovička je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Pikantní kančí krkovička budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vykostěné krkovičky z kance koření Divočina trochu oleje na potření a proložení masa 150 g špeku 1 větší cibule 1 větší mrkev 200 g kloboučků hlívy ústřičné 1/2 KL drceného kmínu 1 PL rybízové marmelády 1 PL plnotučné hořčice 1 kostka zeleninového bujonu nastrouhaná kůra z 1/2 dobře očistěného citronu 2 PL sušených brusinek 1 PL hladké mouky 2 dl smetany(měla jsem 30%).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pikantní kančí krkovička
Recept na Pikantní kančí krkovička: Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso navrstvíme do mísy na sebe a necháme nejlépe přes noc uležet. V hrnci osmažíme do zlatova na kostičky nakrájenou slaninu, tu odebereme bokem a na puštěném tuku zprudka po obou stranách opečeme plátky masa (opékáme vždy po jednom kusu, jinak pustí šťávu a začnou se dusit) Opečené maso dáme stranou a na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, na půlkolečka nakrájenou mrkev, podlijeme 4,5 dl horké vody, rozdrobíme bujon, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rybízovou marmeládu, hořčici, vložíme opečené maso a pod tlakem dusíme 15 minut. Mezitím si očistíme a na větší kousky nakrájíme kloboučky hlívy a na pánvici na troše tuku a drceném kmínu 10 minut orestujeme. Hrnec necháme vychladnout, přidáme orestovanou hlívu, 1 PL brusinek, trochu osmažené slaniny, přilijeme 1 dl vody, hrnec znova uzavřeme a pod tlakem na mírném ohni vaříme 20 minut. Vypneme, ochladíme, maso dáme bokem, šťávu přecedíme do jiného hrnce, přidáme polovinu uvařené zeleniny a ponorným mixerem rozmixujeme. Kdo bude chtít omáčku tmavší a nezahuštěnou, nechá tak, jinak si rozmícháme ve 2 dl smetany 1 PL hladké mouky, kterou za stálého míchání vlijeme do vroucí omáčky a necháme 10 minut provařit. Pak přidáme maso s hlívou a zbytkem zeleniny, necháme prohřát a na talíři můžeme posypat zbytkem osmažené slaniny a brusinkami. Podávala jsem s bylinkovými noky - viz v poznámce, které se k tomuto pokrmu výborně hodily.
Poznámka k receptu na Pikantní kančí krkovička: Dostala jsem kousek vykostěné krkovice z divočáka, nikdy jsem tohle maso neměla možnost připravit, tak doufám, že mě "znalci divočiny" za výběr použitých surovin neutlučou:-) Nám chutnalo!http://www.toprecepty.cz/recept/19561-bylinkove-no...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pikantní kančí krkovička, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 13.06.2011
- Počet porcí: 3-4,záleží,jak silné plátky si ukrojíme
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 600 g vykostěné krkovičky z kance koření Divočina trochu oleje na potření a proložení masa 150 g špeku 1 větší cibule 1 větší mrkev 200 g kloboučků hlívy ústřičné 1/2 KL drceného kmínu 1 PL rybízové marmelády 1 PL plnotučné hořčice 1 kostka zeleninového bujonu nastrouhaná kůra z 1/2 dobře očistěného citronu 2 PL sušených brusinek 1 PL hladké mouky 2 dl smetany(měla jsem 30%)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pikantní kančí krkovička,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pikantní kančí krkovička - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pikantní kančí krkovička
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|