RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky, recepty Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky, Profiteroles, se, šlehačkou, aneb, sladké, bo


Recept na Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Recept na Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na odpalované těsto: 175ml vody 85g másla ( ne Heru, Stellu a pod. ) 110g hladké mouky špetka soli 3 vejce Na polevu: 250g hořké čokolády nejlépe 75% 110ml horké vody Na náplň: 500ml smetany ke šlehání (vychlazené) 2 ztužovače šlehačky( nemusí být, pokud použijete 40% šlehačku) lžíce moučkového cukru (nebo podle chuti anebo úplně bez cukru ).

Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky
Zvětšit obrázek

Recept na Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Recept na Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky:
Vodu s máslem uvedeme do varu. Poté, co začne vařit, odstavíme z plamene, a vsypeme mouku se špetkou soli. Mícháme, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn hrnce. Vratíme na dvě minutky zpět na sporák a zase mícháme. Teď už odstavíme definitivně z plamene a přidáme dvě celá vejce. Vařečkou opět intensivně mícháme. Až se hmota krásně spojí, přidáme i poslední, třetí vejce. Znovu důkladně vymícháme. Připravíme si plech, vysteleme ho papírem na pečení, a buď lžičkou, nebo přes cukrářský pytlík, děláme malé bochánky. Mezi jednotlivými bobany děláme větší mezery. Těsto v troubě "naskočí". Troubu předehřejeme na 200 st. horní + dolní ohřev a pečeme cca 15-30 minut ( znáte trouby ) dorůžova. Přísný zákaz otevírat troubu během pečení!!!! Povoleno je pouze nakukování skrzevá sklo :-))))). Po upečení troubu otevřeme a bobánky necháme zcela vychladnou v téže ( no troubě, pochopitelně ). V mezičase si můžeme jít dokoupit to, co jsme zapomněli.. jako já, např. šlehačku :-)))), nebo se mrkneme, co je nové na TOPkách, nebo dělejte, co libo. Teď si připravíme polevu: ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, ke které přilijeme vroucí vodu, a vymícháme krásnou, lesklou a hladkou polevu. Chladné bobany rozkrojíme nejlépe pilkovým nožem podélně napůl. Tu horní čepičku pak máčíme do čokoládové polevy, olizujeme prsty a těšíme se, až to všechno zkompletujeme. Namočené čepice dáme do lednice neb někam, kde je stejně studené klima. Než čepičky, resp. čokoládka na nich ztuhne, ušleháme šlehačku. Pokud použijete 40% není potřeba přidávat ztužovač. A cukru dejte, kolik chcete, nemusíte vůbec. No, a blížíme se do finále: Cukrářským pytlíkem nebo lžičkou naneseme vrstvu šlehačky na spodní díl bobanů a přiklopíme čokočepičkou. Tak, teď si uvaříme dobrou kávu, a už jen acháme.. ááchh :-)

Poznámka k receptu na Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky:
Zdroj: Iveta Fabešová Sladká Francie.. malilinko upraveno. Je to v podstatě úplně obyčejné, odpalované těsto. Ale na rozdíl od klasických větrníků s těžkým, máslovým krémem, je toto jako dech, jako pírko. Čokoláda navlhčí těsto, šlehačka krásně odlehčí celou kompozici a vy si pochutnáte. A věřte, jeden kousek vám stačit nebude. Dobrou chuť. P.S. Profiteroles mají i svou písničku :-))) http://www.youtube.com/watch?v=83ss7oNunwo A pro ty, kteří si něco chtějí o tomto cukroví přečíst, jsem zkopírovala nějaké povídání: Profiteroles jsou tradiční francouzskou a italskou sladkostí. Jedná se o obdobu nám dobře známého větrníku, ale s tím rozdílem, že profiteroles jsou polité čokoládou, menší, a lehčí. Zatímco poctivý větrník (tím nemyslím to, co prodávají ve většině pekařství, ale pořádně upečený, opravdovou karamelovou šlehačkou a vanilkovým krémem bohatě naplněný zákusek) vás dokáže zasytit, profiteroles do sebe můžete soukat jeden za druhým a přesto vás nebudou tížit v žaludku. A garantuju vám, že jakmile ochutnáte jeden kousek, budete chtít další. Těsto je nadýchané jako obláček, zjemňuje ho lehce sladká šlehačka a celý dezert korunuje silná vrstva hořké čokolády. Navíc k vytvoření tohoto zážitku stačí jen pár lžic cukru; dokonce si dovedu představit, že by dezert šel vytvořit úplně bez cukru, aniž by utrpěla jeho chuť. Co se týká přípravy, v postupu se neskrývá nic složitého, takže každý, kdo umí zapnout sporák, troubu a šlehač, se může směle pustit do díla! Doporučuji i začátečníkům, kteří chtějí někoho ohromit svými čerstvě nabytými cukrářskými schopnostmi.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 16.01.2013
  • Počet porcí: asi 35 ks.
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: Na odpalované těsto: 175ml vody 85g másla ( ne Heru, Stellu a pod. ) 110g hladké mouky špetka soli 3 vejce Na polevu: 250g hořké čokolády nejlépe 75% 110ml horké vody Na náplň: 500ml smetany ke šlehání (vychlazené) 2 ztužovače šlehačky( nemusí být, pokud použijete 40% šlehačku) lžíce moučkového cukru (nebo podle chuti anebo úplně bez cukru )
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Profiteroles se šlehačkou aneb sladké bobečky mlsné rebečky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist