RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Profiterol

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Profiterol, recepty Profiterol, Profiterol


Recept na Profiterol

Recept na Profiterol je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Profiterol budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
větrníčky: 125gr mléka, 125gr vody, 110gr másla, špetka soli, špetka cukru, 140gr mouky, 5 vajec krém: 350gr mléka, 150gr smetany, 80gr cukru, 1 vejce +3 žloutky, 40gr kukuř. mouky, vanilkový lusk čokoládový krém: 250gr čokolády na vaření, 250gr mléka.

Profiterol
Zvětšit obrázek

Recept na Profiterol

Recept na Profiterol:
větrníčky: do kastrůlku dáme mléko s vodou, máslo, sůl a cukr. Jakmile začne vařit vsypeme mouku a hbitě mícháme. Těsto musí být hladké. Necháme vychladnout a pak vešleháme jedno vejce po druhém. Na plech vyložený pečícím papírem děláme hromádky a pečeme při 200 °C asi 30-40 minut(záleží na troubě). Po dobu pečení troubu neotvíráme. krém: do kastrůlku dáme mléko se smetanou a z vanil. lusku semínka. V misce smíchíme vajíčka s cukrem a kukuř.moukou. Přilijeme trošku vlažného mléka a dobře rozmícháme. Směs nalijeme do ostatního mléka, jakmile začne houstnout a bublat ztáheme z plotny a necháme vychladnout. Občas promícháme. čokoládový krém: čokoládu rozlámeme na kousky a zalijeme horkým mlékem a vymícháme do hladka. Větrníčky plníme krémem, dáme do misky a polijeme čokoládou. zdobíme ušlehanou smetanou.

Poznámka k receptu na Profiterol:
Profiterol je u nás jedno z nejprodávanějších sladkostí v cukrárnách. Já přidávám do čokoládového krému ušlehanou smetanu, mým dětem to chutná víc. Recept je z řeckého časopisu

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Profiterol, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: marcik (Marcela)
  • Datum vložení: 10.05.2011
  • Počet porcí: asi 60 kusů (záleží na velikosti)
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: větrníčky: 125gr mléka, 125gr vody, 110gr másla, špetka soli, špetka cukru, 140gr mouky, 5 vajec krém: 350gr mléka, 150gr smetany, 80gr cukru, 1 vejce +3 žloutky, 40gr kukuř. mouky, vanilkový lusk čokoládový krém: 250gr čokolády na vaření, 250gr mléka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na profiterol, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Profiterol - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Profiterol

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist