RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny, recepty Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny, Marinované, koleno, podle, Elišky, Přemyslovny


Recept na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny

Recept na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2-4 vepřová kolínka (podle velikosti) 500 ml černého piva 300 ml vývaru 1 lžíce celého pepře 2 velké cibule 6 stroužků česneku 2 lžičky soli hladká mouka.

Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny
Zvětšit obrázek

Recept na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny

Recept na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny:
Cibuli nakrájíme na kolečka a nasypeme ji do piva, smíchaného s vývarem. Přidáme celý pepř a necháme přejít varem. Vzniklou marinádu necháme vychladnout. Česnek nastrouháme a utřeme s dvěma lžičkami soli. Česnekem potřeme maso a snažíme se dostat až ke kosti. Do studeného pivního nálevu naložíme kolena na 24 hodin. Pokud nejsou zcela potopená, snažíme se s nimi občas pohybovat. Poté maso přendáme do pekáče, podlijeme částí marinády a pečeme při 180°C 3-4 hodiny, polovinu času zakryté alobalem. Kolena často otáčíme a ještě častěji podléváme a poléváme zbylou marinádou, nejlépe horkou. Když je maso měkké, zalijeme šťávu vodou, ve které jsme rozkvedlali lžíci mouky, dochutíme a necháme ještě asi 20 minut v troubě provářet.

Poznámka k receptu na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny:
Recept a jeho název původně pochází z pořadu Toulavá kamera ochutnává Česko, z Hradní restaurace u hradu Loket. Poměr surovin a v podstatě ani detailnější technologie přípravy nebyly udány, předkládám tedy svoji vlastní verzi.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 08.06.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 2-4 vepřová kolínka (podle velikosti) 500 ml černého piva 300 ml vývaru 1 lžíce celého pepře 2 velké cibule 6 stroužků česneku 2 lžičky soli hladká mouka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinované koleno podle elišky přemyslovny, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist