RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Maminčiny medové řezy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Maminčiny medové řezy, recepty Maminčiny medové řezy, Maminčiny, medové, řezy


Recept na Maminčiny medové řezy

Recept na Maminčiny medové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Maminčiny medové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 500 g hladké mouky, 80 g medu, 60 g másla, 160 g práškového cukru, 2 vajíčka, 1 vanilkový cukr, 1 kávová lžička jedlé sody Krém: 300 ml mléka, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 25 dkg másla, 20 dkg práškového cukru, rum, rybízový džem na promazání Poleva: 300g cukru moučka, 3 lžíce vařícího mléka nebo horké vody, 2 lžíce citronové šťávy.

Maminčiny medové řezy
Zvětšit obrázek

Recept na Maminčiny medové řezy

Recept na Maminčiny medové řezy:
Na vál nebo pracovní desku si prosejeme mouku a do ní vmícháme 1 kávovou lžičku jedlé sody. V kastrolku pozvolna, nejlépe ve vodní lázni, pomalu rozpustíme máslo, med, cukr, vanilkový cukr a 2 vajíčka, prohříváme, až se spojí. Tuto teplou směs nalijeme do mouky a zpracujeme v bochánek. Aby nám těsto netuhlo, tak si dáme do kastrolu teplou vodu, otočíme poklici, na ni dáme dřevěné prkénko a na něj těsto, které si rozdělíme na 6 dílů, z nich vyválíme pláty a ty upečeme na pečícím papíru – jde to rychle. Nyní si připravíme krém: V kastrolku rozmícháme ve vanilkovém cukru puding, přilijeme mléko, vše uvaříme do zhoustnutí. Po odstavení tam zašleháme žloutky a pak už nevaříme. Aby se nám neudělal škraloup, tak s kaší buď po chvilkách mícháme nebo ji jemně poprášíme moučkovým cukrem a necháme stát do prochladnutí. Zvlášť ušleháme máslo s cukrem, po částech zašleháváme prochladlou pudingovou kaši, nakonec ochutíme rumem. Dejte pozor, aby rum nebyl studený, např. z ledničky, krém by se mohl srazit. Krém je velmi jemný a dobrý. Nyní začneme plnit. První placku potřeme vrstvou krému, přiklopíme další a na ni dáme slabší vrstvu džemu, opakujeme, až do poslední placky, která zůstane suchá a na ni natřeme citronovou polevu. Tu připravíme tak, že do prosátého moučkového cukru dáme horké mléko nebo vodu a poté citronovou šťávu. Nejlépe je třít poctivě vařečkou, ale to už se dnes málokomu chce. Poleva musí být hladká a lesklá. Nejlépe je řezy naplnit jeden den, pak je zatížit nějakým větším tácem a druhý den teprve polévat.

Poznámka k receptu na Maminčiny medové řezy:
Tyto řezy pekla moje mamka, nerada se chlubím cizím peřím a jsou tak dobré, že je peče všem z rodiny k narozeninám místo bonboniéry. Vím, že receptů na tyto řezy je tu několik, ale žádné v tomto provedení a protože je to mamčin tzv. "majstrštyk", chtěla jsem se s vámi o ně podělit. Medové řezy jsem měla možnost ochutnat v různém provedení, s karamelovým krémem, sypané ořechy, s čokoládovou polevou, ale tyto jsou zcela bezkonkurenční, spojení medu, krému, rybízu a citronové polevy tam udělá výbornou chuť. Řezy je nejlépe nechat alespoň 1-2 dny uležet a to nejlépe v ledničce, protože citronová poleva ráda vysychá. Ale krájejte je, aby nebyla ještě zcela ztuhlá, protože pak se neláme. Přeji dobrou chuť a sladký a medový život všem. P.S. Omlouvám se za kvalitu fotografie, je to foceno jen mobilem.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maminčiny medové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: yanull (J@n@)
  • Datum vložení: 25.09.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Těsto: 500 g hladké mouky, 80 g medu, 60 g másla, 160 g práškového cukru, 2 vajíčka, 1 vanilkový cukr, 1 kávová lžička jedlé sody Krém: 300 ml mléka, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 25 dkg másla, 20 dkg práškového cukru, rum, rybízový džem na promazání Poleva: 300g cukru moučka, 3 lžíce vařícího mléka nebo horké vody, 2 lžíce citronové šťávy
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maminčiny medové řezy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maminčiny medové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maminčiny medové řezy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist