RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hrušky v"karamelu"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hrušky v"karamelu", recepty Hrušky v"karamelu", Hrušky, v"karamelu"


Recept na Hrušky v"karamelu"

Recept na Hrušky v"karamelu" je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené. K přípravě Hrušky v"karamelu" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
5 ks větších hrušek 1 ks kyselejšího jablka/můžeme vynechat 2 ks karamelového pudinku 3 lžíce hnědého třtinového cukru 2 lžíce krystalového cukru 500 ml mléka 200 ml vody čokoládový toping a šlehačka na ozdobu.

Hrušky v
Zvětšit obrázek

Recept na Hrušky v"karamelu"

Recept na Hrušky v"karamelu":
Opláchnuté ovoce zbavíme jadřinců(pokud použijeme i jablko, tak ho oloupeme) a nakrájíme na kostičky. Do kastrolu nasypeme oba druhy cukru a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Zalijeme vodou a karamel necháme na slabém plameni mírným varem rozvařit. Do karamelové vody vložíme kostičky ovoce a vaříme cca 5minut. V chladném mléce rozmícháme pudinky a přilijeme je do kastrolu s ovocem. Od doby varu vaříme 2minuty. Kompotové misky vyložíme obyčejným igelitovým sáčkem a naplníme horkým pudinkem. Až pudink malinko vychladne, sáčky přeložíme přes misky, tím zabráníme okorání a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Vyklopíme na talíř, ozdobíme a podáváme.

Poznámka k receptu na Hrušky v"karamelu":
Měla jsem už hodně zralé hrušky, které se špatně loupaly,tak jsem je nakrájela i se slupkou a v konečném výsledku to vážně nevadilo. Aby to nebyla až tak moc sladká“pecka“tak jsem dala pro lepší chuť velké, zelené jablko Golden Delicious, které bylo krásně šťavnaté, ale tvrdou slupku jsem okrájela. Pokud by se zkaramelizovaný cukr špatně rozvařil a na další rozvařování by nám selhaly nervy, můžeme sladkou vodu přecedit přes sítko a pokračovat dále podle popisu:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrušky v"karamelu", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 11.03.2014
  • Počet porcí: 4kompotové misky+1malá na muffiny
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
  • Suroviny: 5 ks větších hrušek 1 ks kyselejšího jablka/můžeme vynechat 2 ks karamelového pudinku 3 lžíce hnědého třtinového cukru 2 lžíce krystalového cukru 500 ml mléka 200 ml vody čokoládový toping a šlehačka na ozdobu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrušky v"karamelu", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrušky v"karamelu" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrušky v"karamelu"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist