RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Farmářské bagety nebo bulky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Farmářské bagety nebo bulky, recepty Farmářské bagety nebo bulky, Farmářské, bagety, nebo, bulky


Recept na Farmářské bagety nebo bulky

Recept na Farmářské bagety nebo bulky je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Farmářské bagety nebo bulky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
420 g hladké mouky, 80 g žitné chlebové mouky, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžička cukru, zhruba 320 ml vlažné vody - dle potřeby, 25 g čerstvého droždí, trochu hladké mouky na vyvalování těsta..

Farmářské bagety nebo bulky
Zvětšit obrázek

Recept na Farmářské bagety nebo bulky

Recept na Farmářské bagety nebo bulky:
Obě dvě mouky si prosijeme, zamícháme sůl, uděláme dolík do kterého dáme cukr, část vlažné vody, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Nebo si uděláme kvásek zvlášť. Přidáme zbytek vody a zaděláme těsto. To necháme vykynout, rozdělíme na 8 dílů, tyto dílky zpracujeme do malých bochánků a ty rozválíme na podlouhlé bagety. Ovalíme je v hladké mouce, vložíme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, uděláme zářezy a necháme vykynout. Pak vložíme do předehřáté trouby a upečeme.

Poznámka k receptu na Farmářské bagety nebo bulky:
Zdroj: Kuchařka Pečeme 100x jinak. U tohoto receptu se píše, že jen špetka žitné mouky dodá tradiční bagetě venkovský ráz. V těstě není žádný tuk, zadělavá se pouze vodou a před pečením se ničím nepotírá a přebytečná mouka jde odstranit po obalení štětečkem. Pokud nechcete mít povrch popraskaný jako je na fotu, tak se musí nechat bagety dobře vykynout a vložit do předehřáté trouby. Já právě pekla volněji a tvarově to jsou spíš takové bochánky. Mohly by se taky jmenovat selské bulky :-) Kdysi dávno bylo u nás malé pekařství a vždy jsem vybírala popraskaný chléb ještě místy se zbytkem mouky. Tak jsem si dnes na to vzpomněla.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Farmářské bagety nebo bulky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 01.08.2011
  • Počet porcí: 6 - 8 ks dle velikosti
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 420 g hladké mouky, 80 g žitné chlebové mouky, 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžička cukru, zhruba 320 ml vlažné vody - dle potřeby, 25 g čerstvého droždí, trochu hladké mouky na vyvalování těsta.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na farmářské bagety nebo bulky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Farmářské bagety nebo bulky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Farmářské bagety nebo bulky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist