RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Chinois - francouzský koláč 2

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Chinois - francouzský koláč 2, recepty Chinois - francouzský koláč 2, Chinois, -, francouzský, koláč, 2


Recept na Chinois - francouzský koláč 2

Recept na Chinois - francouzský koláč 2 je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Chinois - francouzský koláč 2 budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 100 ml mléka, 90 g másla, 2 vejce, lžička soli, 50 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 20 g droždí. Náplň: 250 ml mléka, 100 g cukru krupice, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 30 g hladké mouky..

Chinois - francouzský koláč 2
Zvětšit obrázek

Recept na Chinois - francouzský koláč 2

Recept na Chinois - francouzský koláč 2:
Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozšlehanými vejci a rozpuštěné vlažné máslo, přisypeme cukr (bez jedné lžičky), sůl do levého rohu, nasypeme prosátou mouku, uděláme vpravo důlek, do něj lžičku odloženého cukru a na něj rozdrobené droždí. Zapneme program TĚSTO. Mezi tím si připravíme náplň: V mléce rozmícháme oba cukry, žloutky i mouku a uvaříme z toho kašičku, za občasného promíchání nebo pod pokličkou necháme vychladnout. Na dno dortové formy průměr 26 cm přivřeme pečící papír a okraje odstříhneme. (Nevymazávala jsem ani boky.) Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní, posypeme rozinkami a srolujeme jako závin. Nakrájíme na stejnoměrné kousky, ( asi 4 cm), které klademe do formy řeznou stranou dolů. Necháme asi 20 minut nakynout a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut, když začíná koláč zvrchu zlátnout, snížíme na 160°C a dopečeme dalších 20 minut (každá podle své trouby). Vychladlý koláč vyndáme z formy a potřeme sladkou vodou (cukr moučka, rozpuštěný v trošce vody), aby se nám koláč leskl.

Poznámka k receptu na Chinois - francouzský koláč 2:
zdroj:http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=115598

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Chinois - francouzský koláč 2, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Andromeda23
  • Datum vložení: 03.05.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: Těsto: 100 ml mléka, 90 g másla, 2 vejce, lžička soli, 50 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 20 g droždí. Náplň: 250 ml mléka, 100 g cukru krupice, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 30 g hladké mouky.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na chinois - francouzský koláč 2, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Chinois - francouzský koláč 2 - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Chinois - francouzský koláč 2

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist