RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Biskupský chlebíček podle Ivety

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Biskupský chlebíček podle Ivety, recepty Biskupský chlebíček podle Ivety, Biskupský, chlebíček, podle, Ivety


Recept na Biskupský chlebíček podle Ivety

Recept na Biskupský chlebíček podle Ivety je zařazen v kategorii moučníky - ostatní. K přípravě Biskupský chlebíček podle Ivety budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 vejce (bílky a žloutky oddělte) 150g moučkového cukru 120g změklého másla+na vymazání formy 150g hladké mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 100g nasekané hořké čokolády 100g rozinek hrst nasekaných ořechů (dle chuti) NA POLEVU: 100g hořké čokolády 100ml smetany ke šlehání.

Biskupský chlebíček podle Ivety
Zvětšit obrázek

Recept na Biskupský chlebíček podle Ivety

Recept na Biskupský chlebíček podle Ivety:
Troubu si předehřejte na 160 stupňů. Změklé máslo utřete s cukrem do světlé pěny a zašlehejte žloutky. Přisypte oříšky, rozinky a čokoládu. Bílky ušlehejte do tuhého sněhu.Za stálého míchání přidávejte do žloutkové směsi mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně připojte sníh. Chlebíčkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. těsto nalijte do formy, dejte do trouby a pečte asi 45 minut. Po upečení nechte vychladnout. POLEVA: Smetanu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Nalámanou čokoládu nasypeme do misky a zalijeme horkou smetanou. Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Chlebíček zalijeme připravenou polevou a necháme v klidu vystydnout.

Poznámka k receptu na Biskupský chlebíček podle Ivety:
Tento recept jsem objevila v knížce Ivety Fabešové-Slavnostní pečení s Ivetou.Dlouho jsem přípravu něčeho takového jako je biskupský chlebíček odkládala, jelikož mi připadl takový trochu obyčejný!Jenže po dlouhém odhodlávání jsem se nakonec rozhodla a upekla jej!Výsledek stál za to!Chlebíček byl výborným dezertem k odpolední kávě a hlavně byl během chvilky ze stolu pryč!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Biskupský chlebíček podle Ivety, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: verunka.jaskova
  • Datum vložení: 31.07.2012
  • Počet porcí: 10-12
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
  • Suroviny: 4 vejce (bílky a žloutky oddělte) 150g moučkového cukru 120g změklého másla+na vymazání formy 150g hladké mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 100g nasekané hořké čokolády 100g rozinek hrst nasekaných ořechů (dle chuti) NA POLEVU: 100g hořké čokolády 100ml smetany ke šlehání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na biskupský chlebíček podle ivety, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Biskupský chlebíček podle Ivety - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Biskupský chlebíček podle Ivety

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist