RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dvoubarevné griliášové kostky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dvoubarevné griliášové kostky, recepty Dvoubarevné griliášové kostky, Dvoubarevné, griliášové, kostky


Recept na Dvoubarevné griliášové kostky

Recept na Dvoubarevné griliášové kostky je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Dvoubarevné griliášové kostky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: Připravíme si odměrku na: 460 ml polohrubé mouky (necelé dva hrnky) 180 ml cukru krupice nebo krystal 200 ml mléka 6 lžic oleje 4 žloutky 4 bílky 2 lžičky prášku do pečiva Mascarpone krém: 400 g tučné kysané smetany (já měla 18%) 250 g mascarpone asi 5 lžic moučkového cukru podle chuti 1 pudinkový krém Olé bez vaření s vanilkovou příchutí 5 lžic hotového mandlového griliáše (krokantu) - viz poznámka asi 5 lžic mléka podle potřeby Jahodový krém: asi 15 středních očištěných jahod 2 ztužovače šlehačky 1/2 pudinkového krému Olé bez vaření s vanilkovou příchutí 3 lžíce hotového mascarpone krému cukr podle chuti a kyselosti jahod + 5 lžic hotového mandlového griliáše (krokantu) na závěrečné posypání moučníků.

Dvoubarevné griliášové kostky
Zvětšit obrázek

Recept na Dvoubarevné griliášové kostky

Recept na Dvoubarevné griliášové kostky:
Žloutky rozmixujeme s cukrem do pěny a postupně k nim přiléváme olej. Pak vmícháme po troškách mouku smíchanou s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a mléko. Z bílků vyšleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme ke žloutkové směsi. Připravíme si větší plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný olejem a vysypaný kokosem (případně hrubou moukou). Vylijeme na něj těsto a pečeme v předehřátí roubě na 190°C asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Pak špejlí vyzkoušíme, zda je těsto propečené. Pokud je suchá, máme hotovo. Vyjmeme z trouby a vychladíme. Mascarpone krém: Kysanou smetany promícháme s cukrem. Přidáme mascarpone a krém Olé, pomalu rozmixujeme. Pode potřeby doředíme opatrně mlékem. Každá zakysaná smetana je jinak tuhá, proto nelze uvést přesné množství mléka. Tři lžíce směsi si dáme stranou na druhý krém. Pak pomalu vmícháme mandlový griliáš (krokant). Jahodový krém: Jahody s cukrem rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme ztužovače šlehačky. Pak do směsi přidáme asi 1/2 pudinkového krému Olé a 3 lžíce již připraveného mascarpone krému. Znovu rozmixujeme, v případě potřeby dosladíme. Závěr: Na vychladlý korpus rozetřeme jahodový krém na něj pak lžičkou klademe krém z mascarpone a opatrně roztíráme, aby se vrstvy nepropojily. Pokud se to ale stane, svět se nezboří, chutnat to bude stejně dobře .-) Nakonec uděláme vidličkou nebo zoubkatou špachtlí vlnky, posypeme griliášem a dáme vychladit, ideálně přes noc, aby se moučník rozležel. Mezi námi - kdo to má celou noc vydržet... U nás se moučník chladil s bídou 3 hodiny, a to jsem musela stát u lednice s měchačkou a odhánět bezmocně slintající nedočkavce :-)))

Poznámka k receptu na Dvoubarevné griliášové kostky:
Mandlový griláš alias krokant: http://www.toprecepty.cz/recept/34726-mandlovy-gri...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dvoubarevné griliášové kostky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72
  • Datum vložení: 02.09.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Těsto: Připravíme si odměrku na: 460 ml polohrubé mouky (necelé dva hrnky) 180 ml cukru krupice nebo krystal 200 ml mléka 6 lžic oleje 4 žloutky 4 bílky 2 lžičky prášku do pečiva Mascarpone krém: 400 g tučné kysané smetany (já měla 18%) 250 g mascarpone asi 5 lžic moučkového cukru podle chuti 1 pudinkový krém Olé bez vaření s vanilkovou příchutí 5 lžic hotového mandlového griliáše (krokantu) - viz poznámka asi 5 lžic mléka podle potřeby Jahodový krém: asi 15 středních očištěných jahod 2 ztužovače šlehačky 1/2 pudinkového krému Olé bez vaření s vanilkovou příchutí 3 lžíce hotového mascarpone krému cukr podle chuti a kyselosti jahod + 5 lžic hotového mandlového griliáše (krokantu) na závěrečné posypání moučníků
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dvoubarevné griliášové kostky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dvoubarevné griliášové kostky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dvoubarevné griliášové kostky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist