|
Recept na Peka po našem
Recept na Peka po našem je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Peka po našem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 druhy masa cca 1,5 kg (hovězí, vepřové, kuřecí, krůtí, jehněčí - dle chuti strávníků) kořenová zelenina (4 mrkev, 3 petržel, 1/3 celer) 2 cibule 8 větších brambor 6 str. česneku svazek jarní cibulky 10 dkg angl. slanina olivový olej čerstvé bylinky ((bazalka, saturejka, tymian, rozmarýn) sůl a pepř, kmín dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Peka po našem
Recept na Peka po našem: maso nakrájíme na větší kousky cca 5 cm kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme, přidáme bylinky a olej. Zeleninu nakrájíme na větší kousky (velkosti masa), osolíme a smícháme s masem. Na dno vyššího plechu dáme slaninu a směs na to vysypeme. Rovnoměrně rozprostřeme maso mezi zeleninu. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C (na 1 hodinu přikryjeme alobalem). Případně lehce podlijeme vodou (není nutné, zelenina i maso pustí šťávu). Dopečeme dozlatova.
Poznámka k receptu na Peka po našem: Nedá to moc práce, pečete prakticky celé hlavní jídlo v jednom. Můžete podávat s pečivem, ale pokrm je dostatečně sytý.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Peka po našem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bohunka
- Datum vložení: 25.08.2009
- Počet porcí: 6 až 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 3 druhy masa cca 1,5 kg (hovězí, vepřové, kuřecí, krůtí, jehněčí - dle chuti strávníků) kořenová zelenina (4 mrkev, 3 petržel, 1/3 celer) 2 cibule 8 větších brambor 6 str. česneku svazek jarní cibulky 10 dkg angl. slanina olivový olej čerstvé bylinky ((bazalka, saturejka, tymian, rozmarýn) sůl a pepř, kmín dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na peka po našem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Peka po našem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Peka po našem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|