|
Recept na Pečené plněné zelné listy
Recept na Pečené plněné zelné listy je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Pečené plněné zelné listy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g mlete hovadzie mäso 1/2 hrnceka ryža 1lyzica cerstva petržlenová vňať 1lyzica na drobno sekany kôpor 2 struciky cesnak 1 nasekaná cibuľa 2 lyzice paradajkový pretlak 1 lyzicka paprika červená mletá podla potreby soľ 1 hrncek na podliatie vývar 1 klobása údená 1 /feferónka/ čili paprička olej olivový ( kysle) kapustové listy 1/3 lyzicky muškátový oriešok 1/3 lyzicky rasca rímska korenie čierne mleté.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečené plněné zelné listy
Recept na Pečené plněné zelné listy: 1-Ryzu uvarime podla chute a dame na stranu. Na drobno nakrajanu cibulu , cesnak oprazime do sklovita na troche oleja pridame mlete maso pridame lyzicu oleja posypeme paprikou a rimskou rascou a cerstvo nastruhanym muskatovym orieskom ,oprazime -zatiahneme pri stalom miesani.Klobasu, ja som mal spanielske chorizo nakrajame na male kusky.Z cervenej fefronky vykrojime blanky a nakrajame na malicke kusky. Klobasu a feferonku pridame a chvilu podusime s masom. ( mne sa vzdy zdali tie co robievala mama take bez chuti , ja mam rad pikantnejsie tak fefronka nezaskodi ani kusok klobasy), aj ked je to moj prinos.Inac som si isty ze v daktorej miestnej variante su aj kobasy. 2-Paradajkovy pretlak rozrobime v hrnceku teplej vody,pridame na drobno nakrajanu petrzlenovu vnat a na drobno nakrajany cerstvy kopor. Podusime cca 5 minut. Pridame predvarenu ryzu a ochutime sol, korenie a dame trochu vychladnut aby sa dalo so s plnkou pracovat. 3-Ja som mal listy kupene ktore boli skor ako jemna kysla kapusta , ale som sa pytal u susedov ze sa to da velmi lahko urobit len obrat listy z kapusty( vyhodit vrchne) vykrojit tvrdsie casti z listov a trocha soli a octu a uvarit do makka . Tradicne sa sarma robi ako male rolky podobne velkosti dolmetes z vinnych listov ale na to treba mat cas a trpezlivost .Tak som si proces skratil. Na listy som kladol 2 lyzice plnky a zlozil najpr zo stran a potom zroloval. 4-Tu uz som vobec nepostupoval podla receptu .Poukladal na vymastenu zapekaciu misku podlial vyvarom "postrasil" petrzlenovou vnatou ,a do vyhriatej rury na cca.45 minut. 5-Servirovalo sa s dobrym chlebom , a ja som si pridal este kyslej smotany .
Poznámka k receptu na Pečené plněné zelné listy: Na sarmu si robi narok cely Balkan a stredomorie .Podla vsetkeho jej povod je z Turecka kde slovo “sarmak” je zabalovanie. Prisla mi pod ruku flasa na kyslo nalozenych kapustovych listov, takze vyrobim turecku verziu” Lahana sarma”. Lenze moji pomocnici sa na mna vykaslali tak som nerobil male rolky ako sa ma, ale nasu rychlejsiu pecenu verziu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečené plněné zelné listy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nonya
- Datum vložení: 04.05.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500 g mlete hovadzie mäso 1/2 hrnceka ryža 1lyzica cerstva petržlenová vňať 1lyzica na drobno sekany kôpor 2 struciky cesnak 1 nasekaná cibuľa 2 lyzice paradajkový pretlak 1 lyzicka paprika červená mletá podla potreby soľ 1 hrncek na podliatie vývar 1 klobása údená 1 /feferónka/ čili paprička olej olivový ( kysle) kapustové listy 1/3 lyzicky muškátový oriešok 1/3 lyzicky rasca rímska korenie čierne mleté
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečené plněné zelné listy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečené plněné zelné listy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečené plněné zelné listy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|