|
Recept na Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím
Recept na Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Maso: 1 Kg vepřové plece, 250 g špeku, olej, pečená masa ((Koření „avokádo“), majoránka, mletý kmín, červená paprika, Sůl, pepř Slejšky: Mouka, 1000 g vařených brambor, asi 300 g hrubé mouky, 2 malá nebo 1 velké vejce, sůl, 800 ml studené vody, 2000 ml vroucí vody, zelí, nebo okurky, petržel.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím
Recept na Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím: Maso: Maso prošpikujeme. Poté potřeme olejem a nasypeme na něj koření (množství majoránky, pečených mas, kmínu a červené papriky, (každé koření) asi jako 2 špetky). Pekáč vymažeme olejem a vložíme do něj maso. Pečeme asi 2 hodiny při teplotě 250°C. Asi v polovině pečení maso nakrájíme na 6 plátků a přilejeme k němu 250 ml vody. Za častého polévání necháme dopéct. Podáváme se slejškami a zelím. Slejšky: Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den dopředu. Jako studené je oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme. Do důlku, který uděláme uprostřed rozklepneme vejce a posypeme částí mouky a ručně vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme mouku. Množství mouky je orientační, záleží na kvalitě brambor. Musí vzniknout hladké husté těsto, ze kterého půjdou vytvarovat slejšky. Těsto rozdělíme na dvě nebo tři části. Mezi tím si připravíme Vodu, kterou dáme na plotnu vařit. Poté si na prkénko dáme mouku a začneme dělat malé válečky (Na délku asi 7 cm a tloušťku 3 cm). Válečky musí být asi jako malé šišky. Mezitím si připravíme vodu, kterou dáme na plotnu vařit. Když se začne vařit, dáváme po několika várkách do hrnce připravené slejšky, které vaříme 15-30 minut. Doplňky: Místo se zelím můžeme slejšky a plec také podávat s okurkou. Na ozdobu dáme na maso, na slejšky petržel
Poznámka k receptu na Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím: Tento recept vymyslel Libor Luňáček (Jen vepřovou plec)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: honza.mat
- Datum vložení: 02.12.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: Maso: 1 Kg vepřové plece, 250 g špeku, olej, pečená masa ((Koření „avokádo“), majoránka, mletý kmín, červená paprika, Sůl, pepř Slejšky: Mouka, 1000 g vařených brambor, asi 300 g hrubé mouky, 2 malá nebo 1 velké vejce, sůl, 800 ml studené vody, 2000 ml vroucí vody, zelí, nebo okurky, petržel
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|