|
Recept na Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku
Recept na Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 krůtí stehna s kostí o váze celkem 1 kg 3 lžíce olivového oleje 2 snítky čerstvého rozmarýnu nebo lžičku sušeného 4–5 stroužků česneku, na plátky sůl a pepř na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku
Recept na Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku: 1. Kůži na stehnech na několika místech nařízněte a do zářezů vložte kousky česneku. Také jehličky rozmarýnu můžete zapíchat pod kůži, aby lépe držely a při pečení nevypadávaly. Maso lehce a stejnoměrně osolte a opepřete, potřete olejem (nejlépe pomocí štětce) a dejte na chladné místo marinovat. Chce to aspoň půl hodiny, ale klidně nechte maso v marinádě i přes noc. 2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Maso vložte do pekáčku, překryjte alobalem a dejte do trouby. Po deseti minutách snižte teplotu o dvacet stupňů a pečte nejméně půl hodiny; doba pečení závisí na váze masa. Vypékající se šťávu můžete případně zředit trochou horké vody, aby se nic nepřipalovalo. 3. Po půlhodině vpíchněte do silné části u kosti grilovací jehlu nebo špejli, abyste zjistili, zda je vytékající šťáva ještě narůžovělá. Pokud ano, pokračujte v pečení. Na posledních deset minut teplotu zase o dvacet stupňů zvyšte a sundejte alobal. Hotové maso nechte asi deset minut odpočívat, pak nakrájejte na porce (odstraňte tenké kůstky a šlachy) a podávejte. Skvělou přílohou je dlouhozrnná rýže ve směsi s rýží divokou nebo zelí s brambory,či knedlíkem.
Poznámka k receptu na Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku: Čerpala jsem z receptů Apetit,hledala jsem vhodnou přípravu půlky krůty po Vánocích.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nulinka2
- Datum vložení: 25.02.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 krůtí stehna s kostí o váze celkem 1 kg 3 lžíce olivového oleje 2 snítky čerstvého rozmarýnu nebo lžičku sušeného 4–5 stroužků česneku, na plátky sůl a pepř na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená krůtí stehna na rozmarýnu a česneku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|