|
Recept na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Recept na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg hovězí plece 4 větší petržele 8 větších mrkví 1 střední celer 1 větší cibule 1 litr smetany na vaření 1 zakysaná smetana 30 dkg uzeného špeku máslo,sůl, plnotučná hořčice bobkový list,nové koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
Recept na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně: Hovězí plec - špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem.Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny.Nesolíme!Maso před pečením zprudka orestujeme za pomocí másla které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule a orestujeme ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který nám lehce zkaramelizuje. Následně přendáme orestovanou zeleninu do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa.Podlejeme cca 3 dcl vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny. Mezítím můžeme maso otočit. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu, kam vlijeme 1 litr smetany na vaření a rozmixujeme do skorohladka.Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu.Maso nakrájíme na plátky a brusinkovým kompotem ozdobíme.Příloha "nadéchané moravské" knedlík.
Poznámka k receptu na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně: Během vaření není použit ani gram mouky, jelikož samotná zelenina se smetanou provede zahuštění. Někdy je nutno doředit i mlékem nebo vodou - dle chuti.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 30.11.2009
- Počet porcí: 8-10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1,5 kg hovězí plece 4 větší petržele 8 větších mrkví 1 střední celer 1 větší cibule 1 litr smetany na vaření 1 zakysaná smetana 30 dkg uzeného špeku máslo,sůl, plnotučná hořčice bobkový list,nové koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečená hovězí plec na sladko-kysané smetaně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|