|
Recept na Panenka v panence
Recept na Panenka v panence je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Panenka v panence budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 větší vepřová panenka (větší) 6 čerstvých žampionů 1 polosuchá klobása 15 dkg anglické slaniny 2 vejce 1 cibule sůl, pepř čerstvá petrželka nebo kadeřávek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Panenka v panence
Recept na Panenka v panence: Nakrájime nadrobno oloupané žampiony, klobásu a asi 10dkg anglické slaniny (zbytek necháme na později). Z vepřové panenky si z obou stran odkrojíme koncové špičky a panenku rozkrojíme podélně a rozklepeme na plát, který osolíme a opepříme z obou stran. Koncové špičky panenky rozdrtíme v robotu nebo umeleme, osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a rozdrcenou panenku na ní orestujeme, postupně přidáváme nakrájené žampiony, klobásu a slaninu. Vše společně orestujeme doměkka a směs necháme zchladnout. Poté ještě přimícháme vejce a čestvou nasekanou petrželku. Směs dobře promícháme a potřeme jí rozklepaný plát panenky a sepneme jehlami nebo svážeme do roládičky. Vložíme do pekáčku a ještě povrch poklademe zbytkem anglické slaniny, aby se nám panenka zvrchu nevysušila. Pečeme na 200 stupňů cca 45-60minut. Příloha: doporučuji šťouchané brambory s orestovanou červenou cibulkou a hrstkou čerstvé petrželky.
Poznámka k receptu na Panenka v panence: Tento recept vařil manžel, původně chtěl plněnou panenku podle jedné z našich kuchařských knih, ale u něho je zvykem, že se to vždycky "nějak" zvrtne a dělá to nakonec podle sebe. Vždycky to dopadne dobře:-).....rozhodně stojí za vyzkoušení:-), kdybch věděla, že to bude tak dobré, rozhodně bych nafotila celý postup. Tak příště vložím další fota...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Panenka v panence, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: janusa (Jana Krajská)
- Datum vložení: 01.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 větší vepřová panenka (větší) 6 čerstvých žampionů 1 polosuchá klobása 15 dkg anglické slaniny 2 vejce 1 cibule sůl, pepř čerstvá petrželka nebo kadeřávek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na panenka v panence,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Panenka v panence - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Panenka v panence
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|