|
Recept na Paella
Recept na Paella je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Paella budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 lžíce olivového oleje 8 dolních kuřecích stehýnek 250 g. anglické slaniny nakrájené na nudličky 1 velká cibule nadrobno nakrájená 1 litr kuřecího vývaru 250 g. oloupaných a nakrájených rajčat(použila jsem konzervu) 2 podrcené stroužky česneku 500 g. dlouhozrnné rýže 1 červená a 1 zelená paprika nakrájená na proužky 130 g. hrášku 500g. očištěných mušlí 120 g. předvařených vyloupaných krevet 1 klobása Chorizo Na ozdobu: černé olivy 8 velkých celých krevet plátky citronu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Paella
Recept na Paella: 1. Ohřejte olej ve velkém kastrolu (nebo velká pánev, která může do trouby). Přidáme stehýnka a necháme zhnědnout, asi 10 minut. Přidáme slaninu a cibuli a smažíme ještě asi 5 minut. 2. Vmícháme vývar, rajčata, česnek a Chorizo a přivedeme k varu. Přidáme rýži, papriky, hrášek, sůl a pepř podle chuti. Přikryjeme a dáme na cca 35 minut do trouby(180 stupňů), až je rýže skoro měkká a voda se vypařila. 3. Mezitím dáme mušle do velkého hrnce s asi 1 cm vařící vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme 5 minut, občas hrncem zatřeseme. Procedíme a vyhodíme všechny, které se neotevřely. Celé krevety opražíme 2 minutky na olivovém oleji. 4. Vmíchejte mušle a předvařené vyloupané krevety do rýžové směsi a ještě mírně 5 minut povaříme. Ozdobíme olivami, velkými garnáty, citronem a posypeme petrželkou.
Poznámka k receptu na Paella: Tradiční španělské rýžové jídlo, které pochází z Valencie. Nejlépe se vaří na tradiční mělké dvouuché pánvi na paellu, kterou nemám, takže dělám ve VOKu. Dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Paella, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lidunka (Lída)
- Datum vložení: 18.01.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 3 lžíce olivového oleje 8 dolních kuřecích stehýnek 250 g. anglické slaniny nakrájené na nudličky 1 velká cibule nadrobno nakrájená 1 litr kuřecího vývaru 250 g. oloupaných a nakrájených rajčat(použila jsem konzervu) 2 podrcené stroužky česneku 500 g. dlouhozrnné rýže 1 červená a 1 zelená paprika nakrájená na proužky 130 g. hrášku 500g. očištěných mušlí 120 g. předvařených vyloupaných krevet 1 klobása Chorizo Na ozdobu: černé olivy 8 velkých celých krevet plátky citronu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na paella,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Paella - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Paella
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|