|
Recept na Ovocný dortík se želatinou
Recept na Ovocný dortík se želatinou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Ovocný dortík se želatinou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 12 PL polohrubé mouky 12 PL cukru krupice 6 PL vlažné vody 6 vajec (žloutků!) Na krém: 1-2 tvarohy 1 zakysaná smetana 250 ml 1 bílý jogurt 150 ml cukr moučka ztužovač Dr.Oetker Na ozdobu: ovoce (jahody, broskve, mandarinky, kiwi, banán, ananas, ... ) Želatina.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ovocný dortík se želatinou
Recept na Ovocný dortík se želatinou: Těsto: - do mísy dáme žloutky, cukr a vlažnou vodu => třeme do pěny - z bílků vyšleháme sníh - do mísy se směsí přidáme prosátou mouku a postupně budeme přidávat bílky, za stálého míchání!!! - těsto vylijeme do vymazané a vysypané (hrubou moukou, či kokosem) dortové formy (pekáče) - pečeme do zrůžovění - necháme zchladnout a namažeme marmeládou (já použila rybízovou, ale může být jakákoliv) Krém: - utřeme 1-2 tvarohy (jak kdo má rád), zakysanou smetanu a bílý jogurt - přidáme cukr (podle chuti) - nakonec vmícháme ztužovač připravený dle návodu na obalu - takto hotovou směs dáme na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do ledničky asi na 1 hodinu Ozdoba: - na zchladlý dort naskládáme ovoce dle libosti Želatina: - připravíme si želatinu podle návodu na obalu - nalijeme na ovoce a opět dáme ztuhnout Můžeme podávat se šlehačkou. Dobrou chuť!
Poznámka k receptu na Ovocný dortík se želatinou: Mohla bych se prosím zeptat, chystám se na tento krásný dortík, ale chtěla bych dolů udělat dno z těch piškotů.. kolik?jedno male balení stačí? a kolik masla? to je vážně vše? jsem začátečník.. musím mít vše zadáno :D děkuji a péct ve velké nebo malé dortové formě???
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ovocný dortík se želatinou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Niki.i
- Datum vložení: 04.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Na těsto: 12 PL polohrubé mouky 12 PL cukru krupice 6 PL vlažné vody 6 vajec (žloutků!) Na krém: 1-2 tvarohy 1 zakysaná smetana 250 ml 1 bílý jogurt 150 ml cukr moučka ztužovač Dr.Oetker Na ozdobu: ovoce (jahody, broskve, mandarinky, kiwi, banán, ananas, ... ) Želatina
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ovocný dortík se želatinou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ovocný dortík se želatinou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ovocný dortík se želatinou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|