|
Recept na Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Recept na Osso buco s parmezánovým baby špenátom je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Osso buco s parmezánovým baby špenátom budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kusy teľacieho stehna so špikovou kosťou, hrubé asi 4 cm alebo morčacie (krutí) stehno s kosťou (je rovnako chutné, najmä ak dávate prednosť hydine -drúbeži-a je lacnejšie), 1 veľká cibuľa, 1 mrkva, 150-200 ml suchého bieleho alebo ružového vína, 450 ml konzerva paradajok vo vlastnej šťave, 100 g masla, 3 pl slnečnicového oleja, 2 pl hladkej múky, 3 strúčiky cesnaku, parmezán, bouquet garni, soľ, čierne korenie, 1 pl fond de veau - extrakt z teľacieho mäsa, nemusí byť; Špenátová príloha: 750 - 1000 g mladého (baby) špenátu, 2 pl panenského olivového oleja, sladká smotana, parmezán, soľ, čierne korenie, na dochutenie a ozdobu sušené paradajky naložené v oleji.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Recept na Osso buco s parmezánovým baby špenátom: Plátky teľacieho (morčacieho) mäsa osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na slnečnicovom oleji vo veíkej panvici. Vyberieme na taniere a obalíme v hladkej múke. Do panvice pridáme k oleju maslo, na ktorom speníme nahrubo nakrájanú cibuľu. Pridáme kolieska mrkvy a orestujeme dozlatista, ak treba, dáme ešte trochu masla alebo oleja. Podlejeme vínom a dusíme pod pokrievkou, kým sa suroviny nespoja, potom dochutíme s fond de veau a premiešame, ak treba, trošku podlejeme vodou. Pridáme bouquet garni -kytička čerstvých byliniek- ošúpané a prepolené strúčiky cesnaku - ja som dala 2 -, z ktorých sme vybrali nestráviteľný zelený prostriedok. Na tento základ poukladáme mäso obalené v múke a všetko zalejeme paradajkami a paradajkovou šťavou. Na slabom plameni dusíme pol až trištvrte hodiny pod pokrievkou. Podľa potreby podlievame vodou, ešte lepšie paradajkovou šťavou. Potom plátky mäsa posypeme strúhaným syrom, (1-2 pl), obrátime na opačnú stranu a prikryté dusíme, kým mäso nezmäkne (pol až trištvrte hod). Špenátová príloha: lístky špenátu umyjeme, odrežeme stopky a osušíme. Do panvice nalejeme asi 100 ml vody, pridáme olivový olej, soľ, korenie a prelisovaný cesnak. Potom do vody vložíme špenát a krátko (1-2 min) povaríme. Ak v panvici zostane voda, vylejeme ju a namiesto nej môžeme primiešať trochu smotany. Mäso s omáčkou a špenátovou prílohou na tanieri ozdobíme plátkami sušených paradajok a pásikmi parmezánu. Namiesto špenátu môžeme dať inú prílohu podľa vlastnej chuti, napríklad tagliatelle.
Poznámka k receptu na Osso buco s parmezánovým baby špenátom: zizala:to beriem iba som olej trochu rozriedila, zostala voda, tú som vyliala. nabudúce skúsim bez vody
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Osso buco s parmezánovým baby špenátom, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 13.05.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 4 kusy teľacieho stehna so špikovou kosťou, hrubé asi 4 cm alebo morčacie (krutí) stehno s kosťou (je rovnako chutné, najmä ak dávate prednosť hydine -drúbeži-a je lacnejšie), 1 veľká cibuľa, 1 mrkva, 150-200 ml suchého bieleho alebo ružového vína, 450 ml konzerva paradajok vo vlastnej šťave, 100 g masla, 3 pl slnečnicového oleja, 2 pl hladkej múky, 3 strúčiky cesnaku, parmezán, bouquet garni, soľ, čierne korenie, 1 pl fond de veau - extrakt z teľacieho mäsa, nemusí byť; Špenátová príloha: 750 - 1000 g mladého (baby) špenátu, 2 pl panenského olivového oleja, sladká smotana, parmezán, soľ, čierne korenie, na dochutenie a ozdobu sušené paradajky naložené v oleji
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na osso buco s parmezánovým baby špenátom,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Osso buco s parmezánovým baby špenátom - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Osso buco s parmezánovým baby špenátom
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|